Mit tehetek, ha deviza-autóhitelem volt, de már visszafizettem?
" 7 éven át a konyhapénz rovására ment, a magas törlesztőrészlet és most van egy 9 éves kocsink. Kifizettük. A bank gazdagodott meg."
Nektek kellett új autó, nem a bank erőltette rátok. Ha olyan autót vettetek volna, amit anyagilag megengedhettetek volna magatoknak, nem lettek volna nehézségek. Világéletemben amim volt, azért én megdolgoztam, nem folyamodtam hitelhez, megálljt tudtam, tudok parancsolni magamnak. Mindig is BMW az álom autóm, de jelenleg egy Hyundai-jal járok, mert ezt engedhetem meg magamnak! Lehet többre, nagyobbra vágyni, de tisztában kell lenni a realitásokkal. A hitelesek csak a külvilágnak mutatták a nagyobb autót, lakást, közben meg még kajára sem volt pénzük. A bank persze hogy gazdagszik, hiszen az nem jótékonysági intézmény.
Látom nem vagy tisztában a devizahitelekkel.
A mostani "kártalanítás" azoknál az eseteknél van ahol egyoldalú kamatmódosítás volt, és/vagy az árfolyamréssel és nem középárfolyamon számoltak. De ez csak kis része a megnövekedett tartozás okának.
Azért ugrott meg ennyire a törlesztő, mert a frank árfolyama a 2010-es kormányváltáskor megugrott, 180-as árfolyamról 230-ra. És ez dobta meg ennyire a tartozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!