Van olyan,hogy ha nincs fizetve valami(lakás,szem.köl.,hit.kártya)és nem tudják behajtani akkor az elévül?Illetve a gyed-ből tilthatnak le?
2010. jan. 22. 23:17
1/5 anonim válasza:
A GYED-ből is letilthatják annak 33 %-át, meg jöhet a fizetési meghagyás, majd a végrehajtó. De ha ezeket megúszod és sikeresen elbújsz ellőlük, a tartozás öt év múlva elévül.
2010. jan. 22. 23:41
2/5 A kérdező kommentje:
Hm ez elég érdekes.Akkor jól tudtam,hogy a gyed-ből is vonhatkák a 33%-ot.Ezt valaki meg tudja úszni?Hihetetlen...
Érdekes dolgok vannak.
Sajnos én abba a helyzetbe kerültem,hogy nem tudom 6 hónapja rendesen fizetni a hitelemet csak csúszással és fenyegetnek a bankok és más ezt ki tudja játszani?
2010. jan. 22. 23:56
3/5 anonim válasza:
Azért a bankok figyelnek arra,hogy a pénzük visszakerüljön..nem fogják hagyni,hogy elévüljön..Hónapokig(talán 1 évig is) folyamatosan fogsz leveleket kapni amiben felszólítanak,hogy a tartozásodat rendezni kéne.Persze minden egyes levélnél magasabb lesz az összeg,hisz a késedelmi kamatot is fizetni kell...ha nem reagálsz akkor jön a fenyegetés a bírósággal..Még mindig nem reagálsz akkor megunják,és felmondják a szerződést veled,és az ügyedet átadják egy behajtócégnek.Na ők aztán végképp nem fognak békén hagyni.Ők már nem csak a kamatos tartozást fogják követelni ,hanem hozzácsapják a maguk munkadíját is...Ők végig csinálják.Ha kell levonnak a pénzedből,később a fizetésedből(egyszer úgyis visszamész dolgozni...) ha máshogy nem tudják akkor végrehajtó jön...mivel folyamatosan kapcsolatban lesznek veled(telefon,levél) így nem évül el..mindig onnan kell számolni az 5 évet amikor utoljára jelentkeztek...Inkább húzd az időt velük..reagálj arra amit írnak..Írd meg,hogy milyen helyzetben vagy,és kérj hosszabb lejáratra részletfizetést.Ha a válaszuk neked nem kielégítő,akkor írj jra,hogy ezt nem tudod elfogadni,és indokold meg miért,majd kérvényezd újra a részletfizetést..Evvel sokáig el leszel,és talán addigra helyre jössz annyira,hogy tudsz fizetni...Arra ne számíts,hogy a kölcsönpénzt nem kell visszaadnod..
2010. jan. 23. 00:39
4/5 anonim válasza:
A bankok nem fognak várni évekig : 3 hónap után kiadják az ügyedet behajtócégnek, végrehajtónak, amit csak lehet árverezni fognak...
Ha lakásod van, akkor azt is (fillérekért fogják elkótyavetyélni)!
Arra ne is számíts, hogy a bankok hagyják elévülni a követeléseiket. :-[
2010. jan. 23. 03:21
5/5 anonim válasza:
Banki tartozás soha nem évül el, hiszen úgy szól az elévülési törvény, hogy akkor lép életbe, ha a károsult 5 éven keresztül nem próbálja behajtani az adósságát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!