6. 000000 Ft hitelt szeretnénk felvenni használt lakás vásárlásra. Érdemes Fundamentás hitelben gondolkoznunk?
6M hitelt fel lehetne pl úgy is venni Otthonteremtő hitellel, hogy 5 évig fizetnél 72.000Ft-ot, majd még 4 évig (kb) 52.000Ft-ot és kész, ki van fizetve a teljes tartozás.
10 éves futamidővel számolva kb 7.92M Ft az összes visszafizetendő, az én verziómmal viszont csak kb 6.633M Ft.
Ez majdnem 1,3M Ft nyereség, de ez csak egy variáció a sok választható közül.
A Fundamentás hitel ennél sokkal drágább, mert a kamat az áthidaló időszakban 6,5% és sok nagyon az induló költség is.
Természetesen! Összerakható többféle megoldás is.
A kedves válaszadót hadd korrigáljam: az áthidaló kölcsön kamata 5,5%.
09.02-es, figyelmetlenül olvastad a hozzászólásaimat. Már az első hozzászólásnál is azt írtam, "áthidaló időszakban".
Mindhárom hiteltermék - azonnali, megelőlegező, lojalitás - áthidaló jellegű hitel a Fundamentánál.
Mivel a kérdező egy szóval sem írta, hogy már rendelkezik Fundamenta megtakarítással, ezért valószínűsíthető, hogy csak az azonnali áthidalóra jogosult.
Minden érvényben lévő kamat megtalálható minden pénzintézet honlapján (kötelező közzétenni a Hirdetményekben), ezért csodálkoztam, amikor olyan kamatról írtál, ami nincs érvényben.
Figyelmetlenségről szó sincs, áthidaló és azonnali áthidaló kölcsön, nem mindegy. Az első válaszodban csupán áthidaló kölcsönről beszéltél. Az azonnali hitel és a lojalitás hitel gyakorlatilag ugyanaz, annyi eltéréssel, hogy azonnali hitelhez bárki hozzájuthat, aki számlát nyit és hitelképes, a lojalitás által nyújtott plusz kedvezményeket csak az veheti igénybe, akinek már lejáró számlája van a Fundamentánál. Maga a hiteltermék megegyezik az azonnali hitellel, csupán a megtakarítási rész első évében jár plusz 20% betéti kamat.
A kérdező valóban nem írta, hogy van-e lakásszámlája. Nincs is jelentősége. Ahogy írtam, kalkulálható kedvező megoldás úgy, hogy legyen benne Fundamentás konstrukció. A többit nem ismételném meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!