Mikor érdemes visszafizetnem a Raiffeisennek a személyi kölcsönömet?
Nem tudom, hogy működik a THM, ill. ami alapján mindez nyilvánvalóvá válik.
Mikor felvettem a kölcsönt májusban-és rá egy évre teszik rá a kamatot, vagy december végén?
Arra gondoltam, hogy felvettem májusban-arra december végén vagy köv. év májusában teszik rá az éves kamatot?
Mert ha rátették decemberben a teljes összegre az éves kamatot, és az azóta eltelt időszakra leosztjuk-van ugyebár rá képlet, így kijön egy összeg, amit most kellene kifiztenem, és a maradék időre nem jár kamat (ezért van szerződésmódosítási díj..stb)
Vagy az éves kamatot csak jövő májusban teszik ki rá, így a felvett hitelösszeget annyi kamat terheli, amennyi leosztva.
A bajom mindössze annyi, hogy mi az éves periódus????
Amúgy 1 napra is adnak.
Bemész, felveszed-jön a kamat---de ha másnap nyersz a lottón, az hogy kamatustul vissza fizeted, nem azt jelenti, hogy a teljes összeget, ami 8 év múlva lenne-hanem lebontják, mennyi kamat jár rá-ezért van mindenféle előtörlesztési díj.
Teljesen mindegy, mikor jár le a kamatperiódus.Hagy naptári évre gondolnak vagy fordulóévre.
Olyan szép kamatot számolnak bármikor, nem kell nekik ahhoz semmilyen fordulónap.:-)
Valaki azt mondta, hogy Magyarországon a pénzügyi kultúra a béka segge alatt van! Hát nagyon igaza van!
Aki nem ért hozzá, az kérdezzen, és ne válaszoljon ennyi sületlenséget!
A kérdezőnek:
A kamatot nem egy adott időben teszik rá, hanem az benne van a törlesztőrészletedben. Havonta fizetsz
-tőkét (ennyivel csökken a tartozásod)
-kamatot (a hátralévő tőke után)
-kezelési költséget
A kivonatodon ezt a három tételt minden hónapban így fogod látni.
Ha vissza akarod fizetni a kölcsönt, akkor kifizeted:
-éppen fennálló tőketartozást(felvett hitel mínusz havonta megfizetett tőketörlesztés),
-kamatot a visszafizetés napjáig,
-előtörlesztési költséget.
Szóval tök mindegy mikor törleszted elő a kölcsönt, kamatot csak addig a napig kell fizetni.
Ha devizás a hiteled, az egy kicsit bonyolultabb, de nagyjából az is így működik.
Ha van pénzed, akkor sztem törleszd elő,a hitelnek mindig magasabb a kamata, mint a betétnek.
A 17.10-es matekzseninek:
És ha te kötöd le a pénzedet a bankban 20 évre? Nem is kérsz érte kamatot? Számold már ki, hogy te mennyit kapsz 20 év után?
Ha forint alapú a személyi kölcsönöd, akkor bármikor érdemes előbb kifizetni, ha még több év van hátra, mert a kamat igen magas.
Ha deviza hiteled van, akkor picit érdemes odafigyelni az árfolyamra, de ekkor is érdemes megszabadulni a személyi kölcsöntől.
A kamatokat minden nap ráteszik a hiteledre, tehát ez nem befolyásolja, hogy mikor fizeted vissza.
A bank azon a napon kiszámolja neked, mennyi a tőke tartozásod forintban, (ha deviza hitel, akkor az aktuális árfolyammal beszorozza ezt az összeget), majd felszámítják rá a szerződés módosítási díjat és lezárják a szerződésedet.
(Deviza alapú hitelnél számíts rá, hogy az eladási-vételi árrést is neked kell megfizetni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!