Banki hitelem ügyében! A 14000ft-os haviból, hogy lehet, egy 96000ft-os,18 havi 58000ft-os, és az utolsó 373000ft-os? 10 év a futamidőm. A hitelekkel foglalkozó hozzáértő van? Egyedül álló, özvegynő vagyok, a keresetem minimálbér.
Nem értem, hogy mit írtál.
Katyvasz az egész.
Valami táblázatba foglald már össze.
Valóban teljesen zavaros, amit leírtál, de mivel hozzáértő vagyok, kb sejtem, mi történt.
Felvettél 1,1M Ft Lakástakarékkal kombinált hitelt, de a hiteled nem HUF alapú (ezt a lényeges adatot pl elfelejtetted megadni, hogy milyen devizanemű a hiteled).
Mivel az árfolyam megemelkedett, vele együtt emelkedett a havi részleted is. Ha a 8 éves lakástakarékodban csak 672.000Ft jött össze, akkor az kb havi 5000Ft-os lehetett. Az ez mellett befizetett havi részlet az mind kamat volt, tehát a tőketartozásod az első 8 évben semmit nem csökkent devizában, forintban viszont jelentősen megnőtt. Pl ha az 1,1M Ft hiteledet 160Ft-os árfolyamon CHF-ben vetted fel, akkor a 8. év végén 250Ft-os árfolyammal számolva már 1.719M Ft-tal tartoztál. Ebből levonták a 672.000Ft-ot, ami összegyűlt az lakáskasszában, de ezzel együtt a végeredmény az, hogy többel tartozol, mint a felvett hitel, miközben már csak két év van a futamidőből. Így már érthető, hogy lett hatszorosa a törlesztőd és még így is maradt egy durva maradvány érték.
Az egyik legnagyobb hiba itt az, hogy fogalmad sincs, milyen hiteltípust választottál, de tény, maga a konstrukció is egy borzalom, aki kiajánlotta neked, szégyellheti magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!