Banktitok megsértése esetén mire számíthatok?
Nem én sértettem banktitkot, hanem a bank, vagy annak valamely alkalmazottja. Válófélben vagyok, és a feleségem olyan (konkrét) adatokat tud, amiket nem tudhatna. A magán számlámról van szó, nyilván "súg" neki valaki, 99%, hogy egy banki ügyintéző. Máshogy nem férne hozzá a számlámhoz, sem papíron nem kap semmit (átirányítottam a leveleimet), sem interneten nem tud belépni (ez utóbbikor sms-ben kapok kódot a telefonomra).
A kérdés arra vonatkozik, hogy mi lesz, ha bemegyek a bankba, és megmondom, hogy feljelentést teszek. Kirúgathatom az adott alkalmazottat? Kérhetek kárpótlást nem anyagi károkozás miatt?
Én megtenném.
Kérjél vizsgálatot a banknál erre nézve, mond el a tapasztalataidat.
Én, mint cég jártam így. A dolgozók kivülről fújták a cég bankszámlájának az egyenlegét.
Volt tippem, hogy kinek a felesége van a dologban, és még mielőtt jelentettem volna a banknak, elhintettem a dolgozók között, hogy feljelentést teszek banktitok megsértése miatt. Többet nem volt ilyen gondom.
Azért nem léptem egyből, mert ismertem a dolgozók családját, beszélőviszonyban voltam velük, kárt ezzel effektíve nem okoztak, rosszat senkinek nem akartam, csak véget vetni ennek az egésznek.
De Te lépjél!!!
Házasságban nem lehet magánszámlád!
Tehetsz feljelentést, de a váláskor a magánszámlád is feleződik. Sőt! A feleséged kérheti a Bíróságon a számlád egyenlegét.
Vedd le a pénzed minél hamarabb, és tedd biztonságba a készpénztartalékod!
Ha teheted add el a kocsid, tedd készpénzzé mindened, és azzal nem vagy majd köteles elszámolni, mert megmondod, hogy elhagytad, nagyon sajnálod!
A bankos nőt meg rugasd ki, meg kérjél bánat/bánópénzt banktitok megsértése maitt, vidd perre, mondjuk 10 millió forint kártérítést kérj, azt lehet kapsz 1-et úgy is megéri.
Abból meg adsz a feleségednek egy huszast vegyen magának egy koktélruhát a hádába ha már el akar vállni, ne érezze azt hogy kisemmized ;)
Sok sikert!
Köszönöm a válaszokat!
Kértem kivizsgálást, ki fog derülni, ki nézett bele, azt mondta a fiókvezető, hogy kirúgják, ha kiderül, hogy valaki belenézett.
#3 és #4: Mint írtam, válófélben vagyunk. Minden pénzmozgás immáron külön vagyonnak minősül. Amúgy meg semmi nem volt a számlán, sőt, mínuszban volt a válás beadásakor.
#5: Igyekszem, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!