Kiválthatom? Megéri?

Figyelt kérdés

Anyuméknak van a családi házon jelzálog hitel amire magas a törlesztőrészlet(axa bank ők még az ella banknál vették fel)és ha én felvennék rá jelzálogot amiből úgye elsőnek ki kell fizetni az ővékét.Megéri?Illetve ugyananál a banknál lehet?Nekem is magas lenne a t.részletem?

Köszönöm

2010. jan. 17. 22:19
 1/4 anonim ***** válasza:

egyrészt jelzálogot tulajdonos tud rá felvenni. ha te nem vagy tulajdonos, akkor nem igazán fog menni.

másrászt a jelzálog azt jelenti, hogy ha nem fizetsz akkor értékesítik a házat, hogy annak az árából kapják vissza a pénzt. ebből következően max. annyi jelzálogot lehet felvenni, amennyit ér a ház. (kevesebbet, mert gyorsan el akarják adni, meg jelenleg amúgy sem túl jó az ingatlanpiac)

le kellene írnod konkrétan, hogy kié a ház, mennyit ér, mennyi jelzálog van rajta, mennyi van még hátra hitelből stb. azaz az egész szituációt, különben nem lehet tanácsot adni.

2010. jan. 17. 23:26
 2/4 A kérdező kommentje:
25 évre vették fel azt hiszem 4 évvel ezelött.De én az egészet kiváltanám akkor ezt így nem lehet?
2010. jan. 18. 08:23
 3/4 A kérdező kommentje:
Rendesen fizetve va.Csak még lehetne emelni a hitelöszegen,mert nem a maximum van rajta és akkor mi vennénk fel rá hitelt és ami rajta van az anyu nevén azt kiváltanánk.
2010. jan. 18. 08:25
 4/4 anonim ***** válasza:

Az előző válaszoló nem jól tudja, nem kell tulajdonosnak lenned egy ingatlanban, hogy felvehess rá jelzálog hitelt.

Az AXA bank hitelei elég jók. Nem hiszem, hogy most, a 2008 novemberi banki szigorítások után találnál sokkal jobb kondíciókkal hitelt bármelyik másik bankban, de azért megnézetni meg lehet. Az AXA (ELLA) hitelek kiváltása eléggé költséges, mert magas a hitelkiváltás díja, ezért nem árt átgondolni, hogy érdemes-e egyáltalán kiváltani a hitelt. Arra viszont van lehetőség az ingatlan maximálisan terhelhető határáig, hogy további hitelt vegyetek fel rá, ha pénzre van szükségetek.

Nem nagyon értem, mik az elképzeléseid, mit szeretnétek, de ha gondolod, privátban írd meg a konkrét helyzetet számokkal együtt, hátha tudok ötleteket adni, vagy tudok segíteni.

2010. jan. 18. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!