Egyetemre járok, tandíjat kell fizetnem, de diákhitel 2-re nem vagyok jogosult. Honnan tudnék kölcsönt felvenni?
2011-ben kezdtem, állami finanszírozású képzésen. Most áttettek költségtérítésesre, de nem fogom tudni magamnak fizetni. Diákhitel 2-t csak önköltségesek vehetnek fel, akik 2012 szept. után kezdtek. A tandíj 970 000 forint. Van ötletetek, hogy honnan tudnék diákként, munka nélkül ekkora összeget kölcsönözni? Megpróbálok az összegre a támogatást kérni, de valószínűleg a tandíj kedvezményesen is nagyon magas lesz.
Köszi!
22/L
Mi lenne ha újra jelentkeznél arra a szakra, amin most vagy, és befogadtatnád az eddigi tárgyaidat, és folytatnád ugyanonnan. Így max egy félévet vesztesz el, amíg megtörténik a befogadtatás, de utána új jelentkezőként már jogosult lennél diákhitel 2-re.
Miért tettek át költségtérítésesre egyébként?
Biztos vagy abban, amit írsz? A volt egyetememen az akkori szabályozás vonatkozik a költségtérítésesekre, amely akkor él, amikor áttették őket, nem akkor, amikor elkezdték az egyetemet.
Egyébként nem reális diploma nélkül egy félév alatt ennyit összehozni, és mellette megélni valahogy.
Ez általánosságban sem igaz, hogy az új szabályozás vonatkozik mindenkire.
Jelen esetben pedig egy fogalmi különbség van: A 2012. szeptember után felvettek 3 finanszírozási formában tanulhatnak: "állami ösztöndíjas", "részösztöndíjas", illetve "önköltséges". Ők ezen 3 finanszírozási forma között tudnak ugrálni, bizonyos feltételek mellett.
2012. szeptember előtt volt "államilag támogatott" és "költségtérítéses". Akiket akkor vettek fel, ezek között tudnak oda-vissza sorolni.
DH 2-t pedig jogszabály alapján csak az önköltséges hallgatók vehetnek fel. Hiába jelenti ugyanazt gyakorlatilag a költségtérítéses, ez azóta teljesen más jogi fogalom lett. Sajnos ez van...
igen, az a probléma amit az utolsó hozzászóló írt, hogy jogi értelemben nem önköltéges vagyok, hanem költségtérítéses, ezért nem vehetem fel a diákhitel 2-t.
azért kérdezem, esetleg más, diákoknak célzott kölcsönről hallottatok?
Biztosan megérdemelted! Magyarország jobban teljesít!
/szarkazmus/
Ismerek olyan egyetemista lányt, aki 2 hónap alatt összeszedett tisztán egymilliót. 8 pasinak engedte át magát, akik megfizettek érte...
Nem mondom, hogy ez a legjobb megoldás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!