A feleségem hitelt vett fel az aláírásomat hamisítva. Tudom bizonyítani, hogy nem az én aláírásom szerepel a papíron?
Nemrég megkerestek az egyik banktól,hogy nekem kell fizetnem a feleségem tartozását,mivel adóstárs vagyok,elvileg aláírtam a papírt (októberben).Kérésemre elküldték a szerződést,és egyértelműen nem az én aláírásom áll rajta.A feleségemmel nagyon megromlott a viszonyunk,a válóperünk is elég bonyodalmas.Ott tesz keresztbe,ahol tud.
Mit tudok tenni?Tudom bizonyítani,hogy valóban nem én szignóztam? Elég nagy összegről van ráadásul szó
Irasszakerto siman megallapitja, hogy nem te voltal, aki alairta.
No ebben ne higgyetek annyira, mert ez nem igaz. ha egy kicsit is hasonlít, nincs az a szakértő, aki mást mondana.
más: a szerződésen vannak tanúk, akik az aláírást tanúsítják, hogy te írtad alá
Igen,valóban volt két tanú,feleségem barátnője mindkettő.Úgyhogy itt azért a bank is ludas lehet,hiszen egyértelműen nem én írtam alá.Hál istennek olyan munkahelyen dolgozom,ahol szigorúan vezetik,hogy ki mikor érkezik és távozik,tehát ezzel is tudom igazolni,hogy én ott sem lehettem.
Valamint a szerződésen nem szerepel az adószámom és a személyi igazolvány számom sem.Így elviekben nem is adhatott volna hitelt a bank
Ez kapásból rendőrségi ügy. Az aláírásodnak a személyi igazolványod (vagy útleveled) aláírásával KELL egyezni, ha ettől eltér, az érvénytelen. Akkor is, ha te írtad alá, csak "máshogy". Ezt a banknak ellenőriznie kellett, ha nem tette meg, megszívta.
De nem tudom eléggé kihangsúlyozni: rendőrség. Ez növeli a hitelét a bank felé is annak, hogy komolyan beszélsz.
Mellesleg nem lesz a vagyonközösség része a felvett hitel, ha bizonyíthatóan nem tudott róla az egyik fél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!