Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A feleségem hitelt vett fel...

A feleségem hitelt vett fel az aláírásomat hamisítva. Tudom bizonyítani, hogy nem az én aláírásom szerepel a papíron?

Figyelt kérdés

Nemrég megkerestek az egyik banktól,hogy nekem kell fizetnem a feleségem tartozását,mivel adóstárs vagyok,elvileg aláírtam a papírt (októberben).Kérésemre elküldték a szerződést,és egyértelműen nem az én aláírásom áll rajta.A feleségemmel nagyon megromlott a viszonyunk,a válóperünk is elég bonyodalmas.Ott tesz keresztbe,ahol tud.

Mit tudok tenni?Tudom bizonyítani,hogy valóban nem én szignóztam? Elég nagy összegről van ráadásul szó

2014. aug. 13. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:
84%
Persze. Jelentsd be a banknak, aztán majd kielemzik az aláírásodat.
2014. aug. 13. 21:08
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Ugyanakkor a házastársi vagyonközösség alatt keletkezett hitel közös hitel szerintem. Bár, ha okirathamisítás, bűncselekmény történt, lehet, hogy megúszhatod! Először bank, aztán feleség, aztán ügyvéd! A feleséget a bűncselekmény miatt börtönnel fenyegetni!
2014. aug. 13. 21:16
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Írásszakértő pik-pak kideríti.
2014. aug. 13. 21:32
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Irasszakerto siman megallapitja, hogy nem te voltal, aki alairta. Innentol okirathamisitas. Azonnal - illetve holnap - huzol a rendorsegre feljelentest tenni, ismeretlen tettes ellen, okirathamisitas miatt.
2014. aug. 13. 21:39
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Számomra (hozzáértőként) ebben az elég "érdekes", hogy egy kölcsönszerződést nem lehet adóstársként aláírni úgy, hogy nem jelensz meg a bankban. A banki dolgozónak még a személyes okmányok másolásával, megvizsgálásával is azonosítania kell az aláírót.
2014. aug. 13. 21:55
 6/9 anonim ***** válasza:
30%
Én is mindig úgy írok alá, hogy az ne hasonlítson, így utólag általában simán letagadhatok mindent...
2014. aug. 13. 21:58
 7/9 anonim ***** válasza:
27%

Irasszakerto siman megallapitja, hogy nem te voltal, aki alairta.

No ebben ne higgyetek annyira, mert ez nem igaz. ha egy kicsit is hasonlít, nincs az a szakértő, aki mást mondana.

más: a szerződésen vannak tanúk, akik az aláírást tanúsítják, hogy te írtad alá

2014. aug. 14. 14:34
 8/9 A kérdező kommentje:

Igen,valóban volt két tanú,feleségem barátnője mindkettő.Úgyhogy itt azért a bank is ludas lehet,hiszen egyértelműen nem én írtam alá.Hál istennek olyan munkahelyen dolgozom,ahol szigorúan vezetik,hogy ki mikor érkezik és távozik,tehát ezzel is tudom igazolni,hogy én ott sem lehettem.

Valamint a szerződésen nem szerepel az adószámom és a személyi igazolvány számom sem.Így elviekben nem is adhatott volna hitelt a bank

2014. aug. 15. 20:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Ez kapásból rendőrségi ügy. Az aláírásodnak a személyi igazolványod (vagy útleveled) aláírásával KELL egyezni, ha ettől eltér, az érvénytelen. Akkor is, ha te írtad alá, csak "máshogy". Ezt a banknak ellenőriznie kellett, ha nem tette meg, megszívta.

De nem tudom eléggé kihangsúlyozni: rendőrség. Ez növeli a hitelét a bank felé is annak, hogy komolyan beszélsz.

Mellesleg nem lesz a vagyonközösség része a felvett hitel, ha bizonyíthatóan nem tudott róla az egyik fél.

2014. aug. 16. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!