Mennyi lakáshitelt vehetnénk fel? Én gyeden vagyok adóstárs lennék 60 ezer a gyedem a párom kb.83 ezret kap. Mindketten otp-re kapjuk a pénzünket.2 gyerekünk van.
Mennyit ér a lakás, mennyi lenne az önrész?
A gyed nem számít, a férjed nem keres sokat... 143 ezer forintból éltek 4-en... Nem felelősség a mai állapotoknál hitelt felvenni ilyen helyzetben? Csak kérdezem.....
4-5 millió, kb 30000 30évre, de ez csak egy erős sacc. És akkor még ott van a kötelező lakásbiztosítás, devizakockázat.....
Húúúú nagyon bátrak vagytok. Csak gondolj bele a szocializmusban, hány gyerek nőtt fel 2 szobás panelben.És akkor 30 évig egy tetves nyaralásra nem tudtok elmenni. Ja és a gyerekeket is kéne támogatni , ha egyszer fősulira mennek, vagy kirepülnek az életbe.
Én ilyen kevés pénzből nem mernék belevágni.
7 milliós lakást jó ha a bank felértékeli 6-ra, arra meg ezekkel a paraméterekkel jó ha kaptok 3-at... A gyed nem számít bele a hitelelbírálásba, az, hogy visszamész dolgozni az sem... és a családi pótlék sem, tekintve, hogy a futamidő tovább tart, mint ameddig a családi járni fog...
Szerintem esélytelen. Főleg most... iszonyatos szigor van a bankoknál.
Az ingatlan bank által becsült értékének (ami általában kevesebb, mint a vételár, de ha szerencsétek van és alkalmi áron találtok lakást, akkor lehet akár több is) max 50%-át kaphatjátok hitelre az alacsony jövedelmetek miatt.
Mivel 4-en éltek egy háztartásban, kb 250.000Ft bankszámlára érkező nettó jövedelem (nem gyed) kellene ahhoz, hogy ennél jobb legyen a finanszírozási arány, tehát olyan 60-70%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!