Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Érdemes volna számlát nyitnom...

Érdemes volna számlát nyitnom most az ERSTE-nél? Valaki tudd jobbat?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, diák. Szüleim úgy gondolják, hogy kellene egy kártya nekem, amin van egy kis pénz ha esetleg valami baj van és nem tudok hazajönni. (50 km-re tanulok tovább, bejárós) És most van az Erste bankban akció, ha mondhatom így. Hogy a diákok kedvezményesen nyithatnak most számlát. De jövőre, vagy még most szünetekben Angliába megyek dolgozni, ezért olyan kártya kellene amit tudok használni külföldön is. Így ma futtában más ügy miatt voltam bent, és kaptam egy hirdetményt. És akkor a 2. oldalon írja hogy Visa Electron és Maestro bankkártya 4900/évente vagy a Visa Electron Diákoknak 4900/év. Most melyik kell nekem? Tudnék neten keresztül utalni, illetve neten kereszült fizetni/vásárolni velük? Esetleg valaki tud ajánlani jobbat, a helyzetemet tekintve?

2014. aug. 11. 13:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Tudnál neten keresztül utalni a bankszámláddal és tudnál interneten vásárolni a bankkártyáddal. (Mindegy, melyiket választod, de én a helyedben a Visa Electront választanám.)

Ugyanakkor a helyedben fontolóra venném az OTP-t, ahol nem csak a számlavezetés, hanem a bankkártya is ingyenes (ott MasterCardot adnak). Más dolgok persze lehetnek drágábbak (pl. átutalás drágább az OTPnél, de 18 évesen nem utalsz annyit, hogy a különbség 5 ezer forintot kitegyen évente.)

Egyébként a Maestro, Visa Electron és a MasterCard is használható külföldön. De ha kint dolgozol, akkor érdemesebb ott (is) nyitni egy bankszámlát, mert ha egyáltalán át is utalják a pénzed a magyar bankszámlára, elég drága mulatság azt átváltani forintra, majd felvenni a készpénzt külföldön (újabb váltás + kp. felvételi díj).

Egyébként a különböző bankok díjait össze tudod hasonlítani például a [link] weboldalon.

2014. aug. 11. 14:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Jahs és az ERSTE-ben nem a számlanyotás a kedvezményes, csupán van egy akció, hogy akik most nyitnak, azok között kisorsolnak 10 tabletet.
2014. aug. 11. 14:01
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát körülbelül 10-30-ezrek lennének utalva. És ugye a Master Card-hoz is csatolható paypal?
2014. aug. 11. 21:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Ez volna az? [link]
2014. aug. 11. 21:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Az.
2014. aug. 12. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!