Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Most mit tegyünk? Tanácsra...

Most mit tegyünk? Tanácsra lenne szükségem.

Figyelt kérdés
Párommal már 3 éve együtt vagyunk, most lesz hamarosan az eljegyzésünk. Szeretnénk összeköltözni, de úgy gondoljuk, hogy az albérlet kidobott pénz, azt az összeget, amit abba fizetnénk, fizethetnénk inkább saját lakásunkba is, ha hitelt vennénk fel. Ezzel viszont az a probléma, hogy ahol a párom dolgozik már 2 éve, ott még nem állandósították, folyton csak meghosszabbítják a szerződését, így azonban nagyobb összegű hitelt nem vehet fel. Én még tanuló vagyok, nincs állandó munkahelyem (csak diákmunkáim vannak néha, amikor akad), szóval én sem tudok igényelni akkora összeget, amennyire szükségünk lenne (kb. 5 millio Ft-ra). Ebben az esetben mit lehetne tenni? Van rá így is lehetőség, hogy felvehessünk ekkora összeget (bár én úgy tudom, hogy nem igazán)? A válaszokat előre is köszönöm! :)
2010. jan. 13. 09:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Fedezet nélküli hitelre nem vagytok jogosultak, csak jelzálog hitelre.

A jelzálog hitel nagysága nem csak attól függ, hogy a hitelfelvevőnek milyen típusú és mennyi a jövedelme, hanem attól is, milyen értékű/ek az ingatlan/ok.

A Ti esetetekben legalább 10 mill Ft értékű ingatlan fedezettel van esélyetek 5 millió jelzálog alapú hitelre.

Ha kérdésed lenne, írj privátban a konkrét elképzelésetekről, mert csak akkor tudok részletesebb információkkal szolgálni a hitelezésről.

2010. jan. 13. 11:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Én csak azt tudom mondani, hogy óvatosan ezzel a "gyorsan saját házat mert az albérlet kidobott pénz" dologgal, mert ez mondjuk így van, csak mi is így voltunk vele, a páromat hitegették hogy nemsoká véglegesítik stb., persze ez nem történt meg, én pedig kisbabával voltam itthon.

A férjem tök máshol kapott állást így költöznünk kellett (hiszen állás nélkül hogy fizetnénk a hiteltörlesztést?) és adhattuk el a házat, mivel röghöz kötött minket...

Úgyhogy én így hogy diák vagy a párod meg nincs véglegesítve...hát erősen gondolkoznék h vegyek e házat...

Persze ha Pesten laktok az más, ott gondolom több lehetőség van állásra mint vidéken.

2010. jan. 13. 13:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Sajnos az csak illúzió, hogy a hitelbe fizetett pénz az a saját lakásra megy ha nincs számottevő önerőd! Az a banké lesz, nem a tied.

Fizessetek olcsó albérletet, és mellette takarékoskodjatok (sok jó konstrukció létezik), és ha majd van stabil önerőtök akkor vásároljatok saját ingatlant.

Ellenkező esetben 10-20-30 évig a bank rabszolgái lesztek!

2010. jan. 13. 14:40
 4/5 anonim ***** válasza:

A második vagyok és teljesen egyetértek a harmadik válaszolóval.Illetve kiegészíteném azzal hogy ha jól olvasom még nem laktatok együtt...

akkor egy albi először PONT elegendő lesz arra hogy kiderüljön hogy viselitek egymást és ugyanolyan nagy e a szerelem...Kivánom persze hogy úgy legyen, de ha esetleg mégse akkor baromi nehéz egy közösen vett házból kiszállni...

2010. jan. 13. 15:28
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2010. jan. 15. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!