Most mit tegyünk? Tanácsra lenne szükségem.
Kedves Kérdező!
Fedezet nélküli hitelre nem vagytok jogosultak, csak jelzálog hitelre.
A jelzálog hitel nagysága nem csak attól függ, hogy a hitelfelvevőnek milyen típusú és mennyi a jövedelme, hanem attól is, milyen értékű/ek az ingatlan/ok.
A Ti esetetekben legalább 10 mill Ft értékű ingatlan fedezettel van esélyetek 5 millió jelzálog alapú hitelre.
Ha kérdésed lenne, írj privátban a konkrét elképzelésetekről, mert csak akkor tudok részletesebb információkkal szolgálni a hitelezésről.
Én csak azt tudom mondani, hogy óvatosan ezzel a "gyorsan saját házat mert az albérlet kidobott pénz" dologgal, mert ez mondjuk így van, csak mi is így voltunk vele, a páromat hitegették hogy nemsoká véglegesítik stb., persze ez nem történt meg, én pedig kisbabával voltam itthon.
A férjem tök máshol kapott állást így költöznünk kellett (hiszen állás nélkül hogy fizetnénk a hiteltörlesztést?) és adhattuk el a házat, mivel röghöz kötött minket...
Úgyhogy én így hogy diák vagy a párod meg nincs véglegesítve...hát erősen gondolkoznék h vegyek e házat...
Persze ha Pesten laktok az más, ott gondolom több lehetőség van állásra mint vidéken.
Sajnos az csak illúzió, hogy a hitelbe fizetett pénz az a saját lakásra megy ha nincs számottevő önerőd! Az a banké lesz, nem a tied.
Fizessetek olcsó albérletet, és mellette takarékoskodjatok (sok jó konstrukció létezik), és ha majd van stabil önerőtök akkor vásároljatok saját ingatlant.
Ellenkező esetben 10-20-30 évig a bank rabszolgái lesztek!
A második vagyok és teljesen egyetértek a harmadik válaszolóval.Illetve kiegészíteném azzal hogy ha jól olvasom még nem laktatok együtt...
akkor egy albi először PONT elegendő lesz arra hogy kiderüljön hogy viselitek egymást és ugyanolyan nagy e a szerelem...Kivánom persze hogy úgy legyen, de ha esetleg mégse akkor baromi nehéz egy közösen vett házból kiszállni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!