Ha elrontottam az átutalást és a pénz nem ért oda, ahova kellene, de a számlámról levette, akkor visszakaphatom a pénzt valahogy?
Ma megkérdeztem a bankban. Ha a számlaszám stimmel, de a név nem, akkor megkapja a zsét, rosszabb esetben visszepattan hozzád az átutalt pénzösszeg. Olyan nincs, hogy elírod a nevet, aztán majd jól máskapja a pénzt.
Nem lehet, hogy becsapott az eladó? Számtalan ilyet láttam már sajnos...
Igen, ha a számlatörténetben az látszik, hogy az összeg elhagyta a számládat, és a számlaszám is stimmel (a célszámlaszám is látszik az utalásnál a számlatörténetben)
és a pénz sem érkezett vissza 1-2 napon belül, ami esetleg akkor lehetne helyes számlaszám esetén, ha azt a számlát közben bezárták, akkor annak az utalásnak ode KELLETT érnie.
Az hogy a nevet elrontod, a kutyát nem érdekli, én amikor egy utalást rögzítek, csak azért kell, hogy nevet kérjek hozzá, mert a rendszer elvárja annak a mezőnek a kitöltését is, de akár minden egyes utaláshoz írhatnék Mézga Aladárt például, mert semmi szerepe nincsen az utalás célbaérése szempontjából.
Belföldi forintutalás volt? Szerintem is át akar vágni.
Egy banki dolgozó.
N most, hogy tisztába vagyunk vele, hogy nem rontottál el semmit pereld be és majd a perköltséget is fizetheti.
Akkor majd meglátjuk, hogy ott fityeg-e a lóvé a számlán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!