Melyik banknál vannak a legkedvezőbb feltételek lakáshitel igénylése esetén?
Ahhoz, hogy meg lehessen mondani, Nektek melyik bank a legkedvezőbb és hogy egyáltalán jogosultak vagytok-e a kért hitelösszegre, még rengeteg adat kellene:
Mennyi a vételár?
Új, vagy használt lakás?
Pontosan hol van az ingatlan?
Ha használt, milyen állapotú?
Ha szükséges plusz ingatlan fedezet, az lenne-e?
Mennyi a jövedelmetek külön külön?
Folyószámlára érkezik a jövedelem?
Mióta van munkaviszony?
Vannak már hiteleitek?
Nem túl sanszos.
Csak viszonyításképpen: én most veszek lakást 8,5 M ft-ért 3,5 M ft bevitt önrésszel (és plusz 600 e tartalékkal!), vi. 5 M ft-ot veszek fel (a bank jóváhagyta) adóstárs nélkül, de a lakás értéke jóval több, semmilyen tartozásom nincsen. Átlagos bp.-i jövedelmem van (nt. 190), 3 diplomám és 2 nyelvvizsgám. Ez utóbbi azért is fontos, mert a bank megnézi, hogy ha nincs munkád, akkor milyen jók a munkaerőpiacon történő elhelyezkedési esélyeid. Én a rendszerváltáskor voltam 7, 2 éve 14 napig munkanélküli összesen. Még azt is lecsekkolja a bank, mekkora a lyuk a hátsódon. Szülés előtti 10 M ft-os hitelfelvétel elég merész, és valszeg a bank sem támogatná.
Nekem is mondott már nemet anno a bank, és utólag nagyon hálás vagyok érte, bár akkor rossz volt. Ma nem tartozom a hitelkárosultak közé, szépen lassan összegyűjtöttem 4 M ft-ot, és úgy mentem vissza a bankba...
A legegyszerűbb, ha megnézel egy lakáshitel kalkulátort, ami valós piaci adatokkal számol. A többiről nem tudok nyilatkozni, de azt tudom, hogy ez a lakáshitel kalkulátor napi szinten van frissítve és kiírja, hogy mi mennyibe kerül és milyen feltételei vannak:
Én itt találtam meg a legjobb lakáshitelt és elégedett is vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!