Létezik, hogy elvész a takarékbetét kamata ilyen esetben?
Nagymamám azzal őrjít, hogy míg ő kórházban volt be kellett volna menni a takszövbe valamit csinálni és mivel senki nem jelent meg az adott napon most akkor neki elveszett a kamat. Néztem a takszöv honlapján, ez fogad sajnos:
Valaki akinek van ilyen takarékbigyója, tényleg van ilyen? Nem nagyon hiszem el, szerintem valamit félreért a nagymamám.
Általában akkor veszik el a kamat, ha a lejárati időn belül felveszik a teljes összeget, esetleg annak egy részét.Itt talán arról lehet szó, hogy fix idejű lekötés volt, és a lejárat után már nem kamatozik tovább az összeg. Ahhoz újból le kellett volna kötni.
A pénzintézetben majd nyilván pontosabb információt adnak.
Szerintem is.
Lejárati idő után már nem kamatozik, tehát újra kellett volna kötni. De ettől még az előtte időszak kamata nem vész el, csak a további időszakban nem kamatozik.
Azzal viszont vigyázni kell, hogy egyes takarékbigyók lejárati ideje után nem is tudom hány évvel már nem követelheti a tulajdonos a pénzét, mivel elévül a bank tartozása. Kb. 5 év.
Ha olyan befektetésed van, ami az adott időszak lejárata után automatikusan újrakötődik, akkor ez nem áll fenn. Csak akkor, ha pld. lejárt az 1 éves futamidejű befektetésed, nem intézkedsz felőle, vagy nem veszed ki, 5 év elteltével már hiába mennél érte. Elévült a követelésed, akárcsak bármilyen más tartozásnál, tehát nem köteles a bank kifizetni.
A lényeg a következő nagyid, mint inden nyugdíjas tök feleslegesen mászkál a takarékba. Öreganyám is ilyen évente 1-er el kell furikázni 80km-re a takarékba, mert ő ott kötötte 40 éve, minden tetves éven! Holott tök felesleged és ugyan annak a takaréknak van kirendeltsége tőlünk 500méterre is, valamint mindegyik takarékban lehet érdeklődni telefonon is.
Öreganyád is be van gyöpösödve, ez a korral jár, törődj bele, ez is csak egy öregkori rigója!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!