Na most egyrészt nem írtad, hogy mire akarnál adásvételt kötni... Feltételezem, hogy ingatlanra.
Nem mindegy, hogy mennyire lesz bonyolult az ügylet: természetesen más a tarifa, ha azonnali készpénzes fizetés van, majd rögtön birtokba adás, és ennyi az egész. Ehhez képest más az, ha részletekben van a fizetés, a bejegyzési engedélyt addig az ügyvéd letétbe kell vegye, esetleg bonyolult - foglalós, részletfizetéses, zálogjog-bejegyzéses, stb. - konstrukciót találnak ki a felek.
Az ingatlan értéke sem mindegy, a legtöbb ügyvéd százalékosan dolgozik.
Sok ügyvéd vállalja, hogy a földhivatali ügyintézést is csinálja, ezért viszont kérhet külön díjat.
És persze ne felejtsük el a költségeket, amik többek között függnek attól is, hogy hány fél van (JÜB-ölés, stb.)
Ügyvédjelölt
Igen,lakásvásárlást szeretnén.
Nem készpénzes,hitelből.
2Tulajdonosa van a háznak tudomásunk szerint. Anyuka es annak a fia. A ház erteke kb 8-10millo
Veteli ara:6millio lenne.
"szia. lattam ugyvedjelolt vagy megkerdezhetem h elso evben mikor frissen vegzettkent eljezdtel dolgozni miket kellett csinalnod?"
Szia!
Azóta ügyvéd vagyok, szóval az első évem jelöltként nem tegnap volt. :)
Amúgy ugyanazt, amit végig: okiratszerkesztés, ügyfelekkel kapcsolattartás (német-angol-spanyol és persze magyar nyelven), peres- és peren kívüli képviselet, beadványszerkesztés, hivatali ügyintézés (földhivatal, cégbíróság, NAV, bírósági iratbetekintések, lakcímkutatás, stb.) - magyarul minden. Persze kellett fénymásolni, szkennelni, iratot rendezni, postára járni... szóval technikai dolgokat is, de a saját munkámhoz kapcsolódóan, nem pedig az ügyvéd (principálisom) helyett. Önállóan dolgozhattam.
Csináltam az elektronikus eljárásokat is: cégeljárás, fizetési meghagyás, mostanában jött be a hitelbiztosítéki nyilvántartás, e-perek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!