Egy hitelintézet vagy pénzforgalmi intézmény vagy pénzügyi szolgáltató - vagy bármi ahogy ezeket a NEM bankokat hívják - a hónap bármely napján utalhat egy nagyobb összeget?
Ez egy baromság. Nem tudom bebizonyítani, de értelme nincsen.
Egyébként a hitelintézet az ponthogy bankot jelent. (Régebben pénzintézetnek hívták.)
A többit meg pénzügyi szolgáltatónak nevezik.
Köszönöm a válaszodat! Én is baromságnak tartom, csak tudod az Eladó ezt szentül hiszi és nem lehet meggyüzni, csak írásos bizonyítékkal. Mert ő még a XX. században nőtt fel...
Várok olyan válaszokat, akik tudnak valamilyen bizonyító erejű írást felmutatni erről. Előre is köszönöm!
Az Aegon nem pénzintézet és nem is Bank.Nem ismertem a működésüket,de amit leírtál,az alapján én is kételkednék az eladó helyében.És a helyedben is jól elolvasnám a szerződés apróbetűs részét,és megmutatnám egy hozzáértőnek.Nagyon ráfázhattok később.
Ami nem tetszik: ha Bank ad ingatlanvásárlásra hitelt,akkor egyszerre egyenlíti aki a meglevő bankhitelt és az eladó követelését is.A rajta levő jelzálog törlése és az új jelzálog bejegyzése pedig egyidőben történik.
H az nem így történik,akkor az a helyzet áll elő,hogy az eladó lakása tehermentes lesz,de még az ő tulajdona marad.Csak akkor kerül a vevő nevére,ha kifizeti a vételár hátralevő részét is.Mi van,ha az eladó eláll közben az eladástól? Csak Bíróság útján kaphatod vissza a kifizetett jelzáloghitel összegét,de neked azért a törlesztőrészletet fizetned kell az Aegonnak.
Jól gondoljátok végig a dolgot,és feltétlen kérdezz meg ügyvédet vagy a közjegyzőt.
Legelsőnek írom: utánanéztem, nem ugyanaza hitelintézet, mint a bank. De azért nagyon köszönöm a válaszodat és az eddig érkezett többi választ.
Az eredeti kérdés még megválaszolatlan: azok a pénzügyi szolgáltatók, (vagy akárhogyis hívják őket, akik NEM számítanak banknak) a hónap bármely napján utalhat egy nagyobb összeget? Erről keresek bizonyító erejű írást.
Nagyon köszönöm előre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!