Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha igényelek egy társkártyát...

Ha igényelek egy társkártyát egy családtagomnak, akinek tartozása van, akkor levonhatják tőlem?

Figyelt kérdés

Tehát van egy családtagom, aki tartozik egy devizahitele miatt amit nem tudott törleszteni és nincs semmi vagyona amiből beszedhetnék, ezért ez egy máig élő tartozás. Ez az ő dolga, intézi ahogy tudja.

Én viszont szeretnék neki a hitelkártyámhoz (hitel!) egy társkártyát adni. A kérdés az, hogy ráterhelheti-e a behajtó vagy az ő bankja a társkártyájára a tartozás összegét?

Hozzáteszem, ha így lenne / van, akkor gyakorlatilag egy 3. személlyel (velem) fizettetnék ki az ő tartozását? Nem közvetlen családtag, tehát nincs vagyonközösség, csak rokon!

2014. júl. 11. 20:50
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Nem ertem miert kene a szamlam felett rendelkezonek lennie egy HITElkartyahoz, amikor a hitelkartyaval amugy sem fer a szamlamhoz? Ez tok logikatlan.
2014. júl. 12. 13:35
 12/21 anonim ***** válasza:
húúú én nem mernék ezekkel kísérletezni. egyszer csak kapsz egy sms-t a bankodtól, hogy te tartozol a spanod hitelével. meg ő is tartozik továbbra is természetesen.
2014. júl. 12. 13:41
 13/21 anonim ***** válasza:

"Nem ertem miert kene a szamlam felett rendelkezonek lennie egy HITElkartyahoz, amikor a hitelkartyaval amugy sem fer a szamlamhoz? Ez tok logikatlan."

Kicsit kevered a dolgokat. Mint ahogy az elején írtam nem mindegy, hogy hitelkártyáról vagy folyószámlához kapcsolódó társkártyáról beszélünk. Az utóbbi igényléséhez a folyószámla feletti rendelkezőnek is be kell jelenteni a társkártya birtokosát. Ez ezért nem jó megoldás.

Hitelkártya esetében a társkártya birtokosa (már a társkártya birtoklásából következően) is rendelkezik a hitelkártya mögött álló hitelszámla felett (nem a folyószámlásról beszélünk!). Viszont hitelszámlára tudtommal nem lehet inkasszót tenni, ezért ez nem probléma.

De csak magamat tudom ismételni, a biztos az ha rákérdezel erre a bankban is.

2014. júl. 12. 13:56
 14/21 anonim ***** válasza:
53%

A lényeg a következő nem kp-ét adsz neki, hanem korlátlan összegben vásárolgathat a te pénzed segítségével, mindezt 46%-os kamatra, amit te fizetsz ki :)

Nekem is csináltathatsz társkártyát ígérem, nem fogok sokat költeni!

2014. júl. 12. 14:36
 15/21 A kérdező kommentje:

Rendben, koszonom a segitseget, meg fogom kerdezni tobb banknal is azert, de igy a logikus.

Kellemes hetveget mindenkinek!

2014. júl. 12. 14:39
 16/21 anonim ***** válasza:
És hitelkártyával is kp-hez juthat. Leveszi ATM-en. Szóval nem csak vásárolhat...
2014. júl. 12. 22:31
 17/21 A kérdező kommentje:
Ingen, a hitelkeret terhere, de NEM a szamlamrol. Nagy kulonbseg.
2014. júl. 13. 09:55
 18/21 A kérdező kommentje:

#6 Ezzel az erovel ha egy adosnak alairasi joga van egy ceges szamlan, akkor a ceg szamlajarol veszik el a penzt, akkor is, ha az ados nem tulajdonosa a cegnek?

Igy gyakorlatilag 3. feltol lopjak el a penzt, mert ez mar nemzetkozileg lopas kategoria.

2014. okt. 12. 00:44
 19/21 anonim ***** válasza:
A jogszabály szerint igen! Tudom, ez egy nagyon elavult, ostoba jogszabály.
2014. okt. 12. 01:27
 20/21 A kérdező kommentje:
Ez eleg hihetetlenul hangzik. Ergo a cegemben is meg kell neznem, hogy kinek adok alairasi jogot. Na de honnan tudom en meg amugy, hogy az alkalmazottam a sajat magan eleteben felhalmozott-e tartozast vagy sem? Marha jo...
2014. okt. 12. 01:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!