Külfödi vásárláskor utalás?
Figyelt kérdés
Egy külföldi aukciós olalról szeretnék rendelni. OTP junior számlám van és ez alkalmas paypass-ra ami a külfüldi utaláshoz szükséges. Az utalásnál meg vaan adva kb 7ehetőség amik közül választani kell , hogy pl MasterCard,Visa stb. Most akkor melyik az ami nekem jó2014. júl. 2. 09:22
1/12 anonim válasza:
Ez nem utalás, hanem kártyás vásárlás. Nagyon nem mindegy a költségek szempontjából. Megnézed, hogy a kártyádon milyen logó van: Visa, Mastercard, Maestro. ha ezek közül bármelyik, akkor mehet a kártyás fizetés. Ha nincs ilyen, akkor felejtős. De az átutalást, mint fogalmat felejtsd el, mert a webshopok a legritkább esetben foglalkoznak ezzel.
2/12 anonim válasza:
Èn semmi esetre sem vennék, csak paypal-al.
3/12 A kérdező kommentje:
Igen én is most olvasom hogy ezek nagyon nem biztonságosak és hogy külföldről csak paypal-al vásároljunk. Mindenki óva inti a másikat a nem paypal-es vásárlástól :((
2014. júl. 2. 09:32
4/12 anonim válasza:
Pedig nincs mitől tartani, mert a kártyád adatait nem a bolt, hanem egy harmadik fél kezeli, például a Sagepay, a Paypal is ugyanezt csinálja, csak a mögött ott van a saját fizetési és elosztási rendszere. De ha rettegsz, akkor elkülönített kártyaszámlát létrehozhatsz INGYEN és akkor sehogy sem tudják ellopni a pénzed, mert a kártya mögötti számlán nem lesz pénz, csak ha átvezetsz rá pénzt a folyószámládról. Tehát minden megoldható biztonságosan, csak akarni kell.
5/12 anonim válasza:
Tudod, kik terjesztik, hogy ne vásárolj külföldről? Azok, akik maguk vásárolnak és aztán eladják vaterán sokkal drágábban. Nekik így éri meg, mert úgy gondolják, ha nem külföldről vásárolsz, akkor tőlük fogsz.
6/12 A kérdező kommentje:
Alinexpressről szeretnék rendelni , ebayről szoktam eddig még nem tol baj vele. És igy utána olvastam hogy kinek mi a véleményre róla és sokan irják hogy ennyi erővel küldjem el a kártyám pin kódját mert annyira biztonságtalan az egész. Igen én is olyat akarok amit vaterán van 3xannyiért mint az adott külföldi oldalon. Úgy vagyok vele hogy 1x megpróbálom, max elbukom a pénzt (2500ft). Egy bankos ismerősöm azt javasolta hogy ha igy fizetek a kártyán ne legyen több tizezer forint. Úgy gondoltam hogy kicsit többet teszek rá mint amennyi a termék , és igy majd meglátom mi lesz :)
2014. júl. 2. 10:42
7/12 anonim válasza:
Aliról én már rendeltem, és nem volt semmi probléma. Olyan eladót kell választani, akinek kb. 98-99% vagy a fölötti az értékelése, lehetőleg minél több adásvétellel.
8/12 anonim válasza:
De hogy a kérdésre is válaszoljak, neked azokat az adatokat kell megadnod, amik a bankkártyádra vannak ráírva. Simán bankszámlával nem tudsz fizetni, csak olyan kártyával, ami alkalmas internetes vásárlásra.
9/12 A kérdező kommentje:
akit néztem 100%os a profilja , egy próbát lehet megér. És itt akkor most a fizetés hogy van? A pénzt tényleg csak akkor kapja meg ha megkaptam a terméket és vissza jeleztem neki hogy minden oké megjött ?
2014. júl. 2. 10:49
10/12 A kérdező kommentje:
A kártyán Mastercard van és paypall tehát akkor alkalmas rá ha jól értem :)
2014. júl. 2. 10:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!