A páromnak küldtek egy otp-s american express
hitelkártyát? Nektek mi a tapasztalatotok vele? Előny,
hátrány?
Figyelt kérdés
Egy bizonyos összeget mennyi időn belül kell visszafizetni? Ha nem használnánk, akkor le kell mondani vagy automatikusan törlik a keretet?
2014. jún. 30. 10:55
1/8 anonim válasza:
Vágja most ketté egy ollóval és dobja ki egy kukába.
2014. jún. 30. 11:04
2/8 anonim válasza:
Elsőnek igaza van! Ha nem akartok élethosszig tartó adósságot akkor kuka! A hitelkártya egy átok. Ha csak nem vagy milliomos és tudod visszalökni a keretet egyben.
2014. jún. 30. 11:08
3/8 anonim válasza:
A hitelkártyából nem a napi megélhetést kell finanszírozni.
Ha pedig már a napi megélhetés is gond, akkor meg különösen nem szabad belevágni, mert nincs ingyen a hitelkeret sem.
Összességében nagy pénzügyi kultúra szükséges ahhoz, hogy valaki ki tudja használni az előnyeit- ennek hiányánban a többség számára inkább hátrányos.
Olvassatok utána a bank honlapján, nézzétek meg a kondíciókat (pl. éves kártyadíj, tranzakciós díjak thm stb.)
2014. jún. 30. 11:24
4/8 anonim válasza:
Nehogy szétvágjátok! Ha nem szeretnétek használni, akkor a párod ballagjon be szépen a legközelebbi OTP fiókba, adja le a kártyát, és mondja fel a szerződést (csak személyesen lehet elintézni). Ha nem tudja leadni a kártyát, akkor 5000 Ft körüli összeget kell fizetni a felmondáskor, szóval semmiképp se rongáljátok meg a kártyát.
2014. jún. 30. 16:52
5/8 anonim válasza:
A hitelkártya addig nem aktiválódik amíg nem használja. Tehát, nyugodtan szétvághatja. Én is ezt csináltam.
2014. jún. 30. 16:55
6/8 anonim válasza:
Mi most mondtuk fel, kb. két hónapja, ha nem lett volna meg a kártya, ennyit kellett volna fizetni, és nem használtuk. (4-es voltam)
2014. jún. 30. 22:00
7/8 anonim válasza:
Nem tudom miért lettem a második válaszommal lepontozva. :) Sajnos nem hasra ütve mondtam, hanem tapasztalatból, nekünk a Cetelemnél van ilyen r*hadásunk. :) Csak gondoltam szólok, hogy más ne fusson ebbe bele, de pontozzatok le -50 -ig. Dedó.
2014. júl. 1. 14:34
8/8 anonim válasza:
ha csak annyit költ az ember amennyit garantáltan vissza tud fizetni 1 hónapon belül, és ezt tényleg tudja is tartani, akkor két dologra lehet jó:
1. nem kell megvárni a fizetést a sürgős kiadással
2.év végén 1-2 % -ot visszacsorgatnak az elköltött összegből. Ha valaki erről intézi a nagy bevásárlást meg a tankolást akkor év végén visszakaphat 20-30 ezret.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!