Melyik banknál nyissak számlát?
Tudom, vannak erre kalkulátorok. Csak azokkal az a bajom, hogy pár bankot alapból fel sem sorolnak, pedig kedvezőnek tűnik az ajánlatuk. Ezért inkább személyes tapasztalatokra, ajánlásokra lennék kíváncsi.
Leírom a főbb paramétereimet:
- havi 148.500Ft jövedelem érkezne a számlámra,
- kb 2,5 millió forint kezdő egyenleget helyeznék el a számlán,
- készpénzt felvenni csak ritkán szoktam és kis összegben,
- átutalással néha fizetek, de nem nagy összegben és nem rendszeresen, csak eseti jelleggel,
- havonta 60.000Ft körül vásárolok kártyával a többi pénzt általában félrerakom és gyűlik a számlán.
Fontos a minél alacsonyabb havi számlavezetési díj és kártyadíj. Valamint az sem lenne rossz, ha némi kamatot is kapnék a megtakarításomra.
Milyen számlát ajánlanátok?
Köszönöm.
Érdemes megnézni az alábbi összehasonlító oldalakat:
www.bankmonitor.hu
www.bankkartya.hu
Mindkét oldal független. Beírod a paramétereket és kidobja sorrendben a legolcsóbbtól indulva.
A bankkartya.hu-n hol lehet kalkuláltatni, nem találom?
A bankmonitort ismerem. Azzal az a bajom, hogy az OTP-t ajánlgatja. Aminek a számlavezetési díja lehet hogy kedvező, de arra nagy ívben tojik a kalkulátor hogy a számlámon lévő pénzre mennyi kamatot kapok.
Most egyébként az Erstenél van a számlám már sok éve, de kezd egyre kevésbé szimpatikus lenni a bank, ezért gondolkoztam el a váltáson.
A mostani feltételek sem túl kedvezőek:
Számlavezetési díj: 1400Ft/hó
Októberben lejár a bankkártyám, erre 7500Ft-ot fognak levonni az aktuális kondíciók szerint.
Ingyen utalok korlátlan mennyiségben és a netbankért sem kell külön fizetni. Ez mondjuk pozitívum.
2,5%-ot fizetnek a pénzemre. A kamatfizetés havonta történik, így bármikor megtehetik hogy jövő hónapban azt mondják, hogy mostantól 0,1% a kamat. Mint ahogy az elmúlt hónapokban is folyamatosan csökkentettek. Fél éve még valami 5-6%-ról indultunk.
Bankon belül is tudnék csomagot váltani, de az sem érné meg annyira.
Így 199Ft lenne a havi számlavezetési díj.
Rögtön 15.000Ft-ba kerülne az, hogy 7500Ft kártyakibocsájtási díjat +7500Ft kártyadíjat kell fizetnem.
Az utalás 0,46%-ba, de minimum 150Ft-ba kerül, ami az egyik legdrágább azok közül amit néztem.
A netbank nem tudom, hogy ingyenes marad-e.
Viszont marad a 2,5% kamat amit bármikor variálhatnak.
Amit néztem és tetszik az a Raiffaisennél van:
Ingyenes számlavezetés.
A bankkártyára nincs kibocsájtási díj, csak kártyadíj 4000Ft. Nem vészes.
Utalás 0,3%.
Netbankot nem tudom.
Kamat fix 3% egy teljes éven keresztül.
Ezen gondolkozom nagyon. Ha mindent összeszámolok megérné a váltás, nem is kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!