Ha a számlavezető bankfiók bezár, akkor melyik fiók veszi át a számlám vezetését? Van ennek jelentőssége egyeltalán?
Figyelt kérdés
2014. jún. 17. 23:56
1/8 anonim válasza:
A számlavezető bank, mint kifejezés létezik, a számlavezető bankfiók nem. A számlád egy központi adatbázisban van, nem egy bankfiókban, hiába nyitottad ott, semmi sem köti oda. Az adatbázis bármelyik ugyanolyan bankfiókból hozzáférhető. Tehát az, hogy az egyik bezár, semmit sem jelent rád és az adataidra nézve. Évtizedekkel ezelőtt, amikor papíron adminisztráltak, akkor volt helyhez kötve ez az egész. manapság már nem.
2/8 anonim válasza:
Gyakorlati jelentősége valóban nincs, mert bármelyik fiókban intézheted az ügyeidet, azonban az első válaszolót cáfolnám, mert a legtöbb banknál van számlavezető fiók.
4/8 anonim válasza:
A számlámat X bankfiókban nyitottam sok évvel ezelőtt. Azóta nem jártam abban a bankfiókban, mert már nem tanulok arrafelé. Azóta Y bankban intézem az összes ügyemet, beleértve a szerződésmódosításokat, és egyéb papírmunkát igénylő ügyeket is. Az összes adat, ahogy az első is mondta, egy központi adatbázisban van, ami bárhonnan hozzáférhető az ügyintézőknek. Semmi sem köti helyhez az ügyintézést. Ha aláírsz valami papírt, azt egy központi irattárba viszik. A kérdezőnek nincs mitől tartania, mert minden ügyét elintézheti a hálózat bármelyik bankfiókjában.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a teljes igazság a kettesnél lesz azt hiszem.
2014. jún. 18. 12:57
6/8 anonim válasza:
ráadásul a számlaszámodból meg is tudják sok banknál (pld rafi, otp) mondani a számlavezető fiókod címét
7/8 A kérdező kommentje:
Igen, ha utalok, akkor mindig kiírja nekem a fiók címet is.
2014. jún. 18. 16:15
8/8 anonim válasza:
A nagyobb bankoknál a számlaszám első nyolc számjegye azonosítja a számlavezető bankFIÓKot.
Ha megszűnés miatt átveszi egy másik fiók, akkor vagy megmarad ez a számsor, vagy esetleg átírják (a te tudtoddal és beleegyezéseddel, ez a szerződés része, tehát nem lehet egyoldalúan csak úgy) az új fiókéra, de ezt nem gondolnám én sem. Valószínűleg a legközelebbi nagyobb fiók veszi át egyébként a kezelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!