A PayPass kártyának milyen a hatótávja? + Mastercard vs Maestro
Most jár le az OTP-s bankkártyám, és gondolom PayPass-osat fogok kapni. Tudom majd úgy használni, hogy a pénztárcában van és kb 1,5cm-t kell áthatolnia, amiben van 3-4 plasztik kártya is?
Valamint a mostani kártyám MasterCard, és azt olvastam, hogy a PayPass-os kártyák Maestrok. Milyet fogok kapni? Ha Maestro-s lesz, akkor az nem lesz baj az internetes vásárlásoknál/utalásoknál?
Azt nem tudom, hogy mennyi a hatótávolsága, de nem lehet sok, mert közvetlenül rá kell fektetni a leolvasóra. A pénztárcából ki kell venni ahhoz, hogy fizess vele. Ha nagyobb hatótávolsága lenne, simán le tudnák nyúlni róla a pénzt, ha elmész egy leolvasó mellett. Ez semmiképpen sem felel meg a biztonsági követelményeknek.
Internetes vásárláshoz, fizetéshez simán tudod használni, mert a fizetéshez kért adatok beírásával azonosítod a kártyát.
4-esnek: nem erre gondoltam, hanem arra, hogy pl. a Tesco-ban átmegyek egy paypass leolvasóval rendelkező pénztárnál, de nem én vásárolok vagy olyan kis tételt, hogy kp-vel fizetek. De a pénztárcámban benne van a kártya és fizetés közben közel tartom a leolvasóhoz. Tehát akkor előfordulhat, kétszer fizetek, mert érzékeli a leolvasó.
OFF: nem valószínű, hogy az a fazon vagyok, akinek kell tartani a taperolástól!
Használtál már paypassos kártyát?
Én használom elég gyakran, és konkrétan fel kell fektetni a terinálra, különben hajlamos eldobni a tranzakciót.
Nem zárom ki egy általad vázolt véletlen vásárlás tényét, de ahhoz konkrétan rá kellene tenni a tárcádat a terminál leolvasó részére (és még akkor sem biztos a siker)
Az már csak ha a tortán, hogy kp-s fizetésnél nem is aktiv a terminál.
"de nem én vásárolok"
Ha nem te fizetsz éppen, minek mész közel a terminálhoz? Te is az a típusú ember vagy, aki már feszengve várja, hogy sorra kerüljön, és pofátlanul előre törekedik?
"vagy olyan kis tételt, hogy kp-vel fizetek"
Mint már leírták, csak akkor aktív a terminál, ha elindították a bankkártyás fizetést. De ha még nem is így lenne, gondolod, hogy kétszer fizetnél, és ez fel sem tűnne?
nos ma megjött a kártya és nem PayPass-os. Pedig tesóm 1-2 éve már azt kapott.
Csak arra tudok gondolni, hogy mikor leadta az OTP a rendelést az új kártyára, akkor még nem voltam nagykorú. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!