Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik banknál érdemes hitelt...

Melyik banknál érdemes hitelt felvenni?

Figyelt kérdés

Lakást szeretnénk venni a párommal, kb. 3-4 millió forint kellene.

Hol érdemes hitelt felvenni és milyen alapú hitel a jó?

Annyira zöldfülű vagyok és nem szeretnék olyanba belemenni, amit később megbánok.

Mik a tapasztalatok ezen a téren? Sokan azt mondják, hogy ne vegyek fel hitelt, mert abból mindig csak a bankok jönnek ki jól.

És mennyi évre érdemes, vagy egyáltalán hány év alatt lehet kitörleszteni ezt a 3-4 millió forintot?

Előre is köszönöm a válaszokat! :)

2008. júl. 30. 13:36
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Szerintem amire még érdemes odafigyelni, hogy milyen számlát nyitnak Neked annál a banknál. Mert lehet, hogy minden szép, és jó, csak közlik veled, hogy számlavezetési díj van, méghozzá nem is kevés!!!! Azért ha azt hozzáadod a törlesztőhöz... A Raiffeisennél van olyan folyószámla, aminek nincsen számlavezetési díja. De ha úgy döntesz, hogy ahhoz a bankhoz utaltatod a fizetésed, akinél lesz a hitel, érdemes a számodra legkedvezőbb számlacsomagot választanod. Szerintem ez is fontos szempont, hogy a hitelen kívül, de ahhoz kapcsoltan még milyen díjakat "gombolnak" le rólad! Az akciókra, kedvezményekre is érdemes odafigyelni. Olvasd el pontosan a kedvezmény feltételét, és kérdezd meg az ügyintézőt, hogy pontosan mi a feltétele, mert te úgy értelmezed, hogy... nagyon sok kellemetlen helyzet elkerülhető így. Én nem értek egyet azzal az emberrel, aki panaszkodik, hogy neki azt mondták, hogy nincs ez, nincs az... ELŐTTE EL KELL OLVASNI A FELTÉTELÉT!!!! Elérhető az interneten, stb. Amivel segítheted a banki ügyintézők munkáját, hogy konkrétabb célok vannak. Pl hol veszel lakást, mennyiért, mennyi önerőd van, mennyi jövedelmet tudsz leigazolni. Ezek az alap kiindulási pontok. Enélkül ne csodálkozzon senki, hogy nem kap normális tájékoztatást. legyen vmilyen elképzelésed. A futamidőt tekintve minél hosszabbra veszed fel, annál több kamatot fizetsz vissza, de persze alacsonyabb lehet a törlesztőd. Ha devizát választotok, szerintem olyan futamidőre vegyétek fel, aminél ha az árfolyam miatt még esetleg nő mondjuk 10000Ft-tal a törlesztőrészlet, akkor is bírjátok fizetni! Érdemes megnézni az árfolyamokat. pl a www.mnb.hu oldalon. Hogy mennyire ingadozik az az árfolyam, minél stabilabb, annál kevésbé változik a törlesztőd. Szerintem is fontos az, hogy mennyire lehet rugalmasan visszafizetni a hitelt, vagy nagyobb összeget belefizetni. Ennek mindig díja lesz, de így is kevesebb, mint a kamat díja. Azt nézd meg, hogy a kezelési költséget hogyan számolják. Az év elején fennálló töketartozádos után, vagy az adott havi tőkéd után! Nem mindegy, hogy mondjuk januárban 3M-ra 1000Ft a kezelési költség, és márciusban tegyük fel már csak 2,8 millió a hitel, de még akkor is 1000ft-ot kell fizetned!!!
2008. aug. 6. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!