Melyik bank melyik csomagját válasszam?
Tehát: megszűnt a 0 forintos számlavezetési díjú diákszámlám a 18. életévem betöltése miatt. Az AXA banknál noha akciósan július 31-ig nincs számlavezetési díj, a jelenlegi OKÉ1 csomagban augusztus 1-től 450 forint lesz a számlavezetési díj. (Nincs havi rendszeres jövedelmem, 5000 forintot kapok havonta szüleimtől, azért van bankszámlám, mert jobb onnan kezelni a pénzt, a készpénzt állandóan elszórnám. Tehát a jövőben is kellene nekem bankszámla, egyáltalán nem érné meg teljesen megszüntetni.)
Szóval olyan számlacsomag kéne, amelynek nincsen havi számlavezetési díja. Ugye havi 2 készpénzfelvétel bárhol ingyenes, ha kitöltöm azt a nyilatkozatot, ez még havi jövedelemhez sincs kötve.
Elsődlegesen a Gránit Bank "Sztár" csomagját választottam ki, de még nem döntöttem el, lehet, hogy van(nak) rejtett hátulütője(i).
Ti melyik bankot javasolnátok nekem?
Ja, amit kifelejtettem: a bankkártya fontos, de arra mondjuk 2-3 évente 2-3 ezer forintot rá is szánok. Az a lényeg, hogy egy hónapban ne kelljen átlagosan 200-400 forintnál többet költenem összesen a bankkártya, bankszámla és egyéb szolgáltatások megtartására (netbank, stb.).
Az egyáltalán nem fontos, hogy nagy bank legyen, tehát nem kell nekem például készpénzzel fizetős bankfiók, a netbank bőven elég, ha az ügyek nagy részét (utalásokat, bankkártya limit módosítását, ilyesmiket) el tudom onnan intézni.
Igen, az általam megadott beállításokkal ez is a Gránit Bank Sztár díjcsomagot ajánlotta. Vélemény arról, amit utólag küldtem kommentben?
Most akkor már gyakorlatilag csak ez a kettő maradt "versenyben" szerintem...
Sose a bank csilivili ajánlóját nézd, mert oda tényleg csak az van leírva, ami ingyenes és az nincs, amiért fizetni kell.
Mindig a hirdetményt (néhol kondíciónak hívják) kell nézni.
Pl. Magnetbank:
Kiderül, hogy nincs olyan csomagjuk, amihez lenne ingyen bankkártya.
De a Gránitnál:
is csak az első évben van ingyen a kártya.
Egyébként én a [link] kalkulátort szoktam nézni. Benne van ezekben minden költség, bankmonitoron még azt is meg tudod nézni, hogy milyen költségeid lesznek a még nem hatályos hirdetményekkel ( amit a bank már nyilvánosságra hozott, de mgé nem lépett érvénybe).
Nincs bajom azzal, hogy fizetni kell a bankkártyáért, azt szinte mindenhol kell. Ahol nem, ott meg a számlavezetésért. Pontosan tudom, hogy egy évben átlagosan el fog menni 3-4000 forint, de ezzel nincs is semmi baj. A lényeg, hogy több ne menjen el, mert pl. az Axánál az éves költség ahogy számolom, 7-8000 forintot is elérheti majd. Egyébként megnéztem a kondíciókat, s az említett 2 banknál egész szimpatikus volt. Amit nem értettem, hogy a Magnet banknál hogy van az, hogy lehet választani a különböző számlavezetési díjak között. Ki fizetne érte egy ezrest, ha 0 forintból is megoldható? Nem egyértelmű ez nekem... A másik, ami a Magnetnél nem egyértelmű, hogy mi az a "Minimum fizetési számla egyenleg", amelynek értéke amúgy 1000 forint.
Forrás: [link]
Egyébként: minden választ felpontoztam, ha jön még bármilyen, valamilyen szinten hasznos válasz vagy vélemény, azokra is hasonló sors vár.
Egyébként most nézem az Erste Bankot is, ott a diákigazolvány miatt 199 forint lenne a számlavezetés, s vagy kaphatnék dombornyomott kártyát a nem dombornyomott áráért, vagy pedig ingyenes SMS-értesítőt minden tranzakció után, ami ugye biztonságosabbá tenne mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!