Banknál nem adtak megfelelő tájékoztatást (fél munkát végeztek), ami miatt plusz költségem keletkezett, ezt megtérítik-e?
Lehet, hogy nevetséges, mert nem egy nagy összegről van szó, de nekem minden jól jön, mert nincs jövedelmem.
És nem én hibáztam, hanem az ügyintéző, neki lehet pitiáner semmiség, de helyrehozni ezt, nekem 4000 ft volt az utazás.
Nagy vonalakban:
e-bankot akartam intézni, hogy ne kelljen minden hónapban bemennem a városba utalni (messze lakom a bankfióktól), mert az nekem sokba kerül. az ügyintéző beállította, adott felhasználónevet, jelszót, rendben, megköszöntem, eljöttem. de az istennek se akart összejönni az utalás itthonról, telefonáltam, azt mondták, rendszerhiba, majd megjavul. nem javult meg, újra telefon, tudnak róla, várjak, próbálkozzak később.
egy héten át minden nap megpróbáltam, minden nap hibát írt ki. újra telefon, végre egy ügyintéző látta is, mi a baj. hiába volt aktiválva az e-bankom, nem volt rögzítve mobiltelefon szám, amire a rendszer sms-ben küldené a kódot. azt mondta, 2 perc, és beállítják, de csak személyesen lehet intézni, mert aláírás szükséges hozzá.
nagyon felidegesítettek, mert egyrészt egy héten át senki sem látta, hogy mi van, csak jöttek a kamu rendszerhiba dumával, másrészt mehettem be újra, mert az ügyintéző csak félig végezte el a dolgát. emiatt nekem plusz költségem keletkezett.
a vonat nem olcsó, és mivel munkanélküli vagyok, egy több ezres felesleges kiadás nagyon megterhelő.
úgy érzem, nekem nem kellett tudnom az sms-dologról (miként nem is tudtam, mert addig nem volt e-bankom), az ügyintéző nem járt el elég körültekintően.
Elsősorban bankban dolgozóktól kérdem, ilyenkor elvárható-e az ügyintéző felelősségre vonása, és kifizetik-e, hogy miattuk kellett újabb ezreseket költenem, vagy csak küldenek egy sablonlevelet, hogy elnézésemet kérik.
Nem vállal a bank felelősséget az ügyintéző szavaiért, sajnos ez a tapasztalat, bár elnézést kér, ha indokolt.
Nem rég, 2 hónapon át ment nálunk is a levelezés a bankkal. Amit próbáltunk az ügyintéző keze írása és az sap kódunk (amit mi nem láthatunk a bank adatbázisában, de szerepelt a tájékoztató papíron) feltüntetése mellett, írásos dokumentumokkal alátámasztani. De még azt se vették figyelembe, mondván nem rekonstruálható a beszélgetés a bankfiókban.
Most az MNB-nél van az ügy fogyasztóvédelmi eljárásban a (kíváncsiak leszünk, mit hoznak ki belőle..)félre tájékoztatás és az abból keletkező hátrányok miatt. Így összesen 3 hónap után annyit kaptunk egyenlőre, hogy elindították az eljárást.
Esetleg ott megpróbálhatod, de előtte írj a banknak is, hogy lássák a fokozatosságot... De még így sem garantált semmi, csak legalább nem a költségesebb békéltető testületi eljárásban próbálhatsz igazat szerezni magadnak.
szomorú, bár az én esetemben nem pusztán szavakkal történt a hibás tájékoztatás, ill. a a tájékoztatás hiánya, hanem fel sem vette a telefonszámot, ami viszont visszakövethető, és nem kell hozzá a beszélgetés rekonstruálása.
sejtem, hogy nem akarnak majd fizetni, de azt teszem, amit mondtál, első körben írok nekik. sok sikert neked is az ügyedhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!