Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Ha inkasszózzák a számláját...

Ha inkasszózzák a számláját az embernek azt ugye valamilyen formában közli az emberrel?

Figyelt kérdés

2 kisgyerekemet egyedül nevelem ,és kicsit érdekes jó lenne ha egyszer csak nem tudnám levenni a Gyedemet !!!

Köszönöm előre is

2014. máj. 18. 10:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
azt tudom, hogy a NAV nem köteles előre közlni (ha megtenné, nem maradna pénz a számlán, amit vihet), de hogy egyéb esetkben mi a szabály, azt nem tudom.
2014. máj. 18. 11:07
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi , nem nem a Navnak tartozom na az tudom hogy nem szarozik simán mindent lekap ,úgy hogy az embernek egy forintja nem marad ,pedig szabályellenes úgy tudom!

Mert bizonyos összeg felett vehet csak le

Sajna a Budapest banknál van hitelkártyatartozásom!

480.000ft

2014. máj. 18. 11:12
 3/11 anonim ***** válasza:
84%

Felesleges újra kiírni a kérdést, amikor az előző kérdésedben is megkaptad a választ.

A bank is inkasszózza a számládat, és nem kell előre szólniuk. Igen, a GYEDET is levonhatják.

Tudom nem ezt akarod hallani, de ha már kölcsönt kértél akkor vissza kéne fizetni. Nem utólag parázni, hogy jaj, elveszik a kis pénzedet. Minden embernek megadják a lehetőséget a részletfizetésre. Ha van fizetési hajlandóság akkor nem szoktak inkasszóval élni. De benned még fizetési hajlandóság sincs. Azzal hiába jössz, hogy te 5000 forintjával fizettél volna, de ők 20 ezret követeltek. Mit tettél? Fizettél 500 ezret havonta az elutasítás ellenére?? Gondolom nem. Pedig ezt kellett volna tenned. Ha a bank 20 ezret követelt havonta, akkor neked keresni kellett volna egy reális összeget (az 5 ezer tényleg nevetségesen kevés) de 10-15 ezer már elfogadható lett volna. Szépen elkezdtél volna egy kis levelezést a bankkal, hogy te továbbra sem tudsz havi 20 ezret, de havi 10 vagy 15 ezret igen, és innentől kezdve ha elutasítanak ha nem, már minden hónapban utaltad volna is. Így látni lehetett volna a fizetési szándékodat. Bármily meglepő, de ha egyezkedés ideje alatt fizetted volna az összeget akkor elfogadták volna.(más nem tudtak volna tenni) De te mit csináltál azon kívül, hogy többször felteszed a kérdést??

2014. máj. 18. 11:24
 4/11 anonim ***** válasza:

javítok. nem 500 ezret csak 5000-et.(ez tényleg kevés)

Ja, és még mindig nem késő a bankoddal egyeztetni.

2014. máj. 18. 11:25
 5/11 A kérdező kommentje:

Holnap adom fel a levelet S.o.S ben elsőbbségivel

Napok óta nem alszom itt terhesen óriási , ideges vagyok stb....

2014. máj. 18. 11:32
 6/11 A kérdező kommentje:

Kedves 3 tudod igazad lehet ,de nem kívánom hogy a helyemben legyél amikor napok óta ideges vagy , rosszul vagy hogy vajon tudsz e jövő hónapban ennni!!

Nyilván nem azért nem fizettem mert nem akartam hanem mert nem tudok a 60.000 ft os gyedemből 15.000sem kiszorítani!!

Miért nem lehet ezt megérteni!!

2014. máj. 18. 11:35
 7/11 anonim ***** válasza:

Meglehet érteni, de neked is meg kell hogy te vállaltad hogy tudod fizetni, így ők ezt betartatják.

1 éves korú gyerek mellett teljese munkaidő vissza lehet menni dolgozni,úgy hogy a gyed is megmarad az új gyed extra miatt.

2014. máj. 18. 13:27
 8/11 Őszödi Ferenc ***** válasza:
87%

Tehát jól értem, hogy:

- van 2 gyereked

- most terhes vagy

- nincs megtakarításod

- van egy félmilliós hiteled

2014. máj. 18. 15:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
kihagytad, hogy nincs férfi sem a képben már.
2014. máj. 18. 15:25
 10/11 anonim ***** válasza:
76%

ma 11:24-vagyok

Tudod, én is vettem fel anno annak idején hitelt, és bizony 2 év rendesen fizettem amikor az állásomat elvesztettem. De mivel senki nem szegezett pisztoly a homlokomhoz, hogy márpedig fel kell vennem a hitelt, így nem is hisztiztem, hogy ja, hogy fizetem vissza.

Azt még internet nélkül is tudtam, hogy nincs az a bíróság aki végrehajtást vagy inkasszót rendel el olyan személlyel aki törleszti a tartozását. Én sem tudtam havi 27 ezer forintot törleszteni munkanélküliként, anyaként. De ki tudtam szorítani havi 12 ezer forintot. Igaz, keményen meghúztam a nadrágszíjat, de ennyit tudtam fizetni. Többször írtam részlet fizetési kérelmet, és mindig elutasították a kérelmemet, hogy ez kevés, minimum 22 ezret fizessek. De ez nem ment. Így én az elutasítás ellenére minden hónapban átutaltam nekik 12 ezer forintot, és mindig írtam egy újabb kérelmet, hogy csak ennyit tudok fizetni, fogadják el, mert ez is több a semminél.

Ha azt mondom, hogy legalább fél évig dobáltuk egymásnak a leveleket, lehet kevés időt mondtam. De a lényeg, hogy minden hónapban fizettem. Az eredmény az volt, hogy amikor bírósághoz vitték az ügyet, a bíró látta a fizetési szándékomat, és nekem adott esélyt, nem a banknak. Így szép lassan visszafizettem az egészet.

Pontosan tudom min mész keresztül, csak éppen a viselkedésedet nem tudom megérteni.

Neked sem szegeztek pisztolyt a homlokodra, hogy vegyél fel hitelt. Bíztak benned, adtak kölcsönt. De te most a gyerekeidre, és a terhességedre hivatkozva nem akarsz fizetni. Nem jogos a panaszod.

Korábban is írtam (és ezt is le lehet nyugodtan pontozni, mint az előző írásomat) ha van fizetési hajlandóság benned, akkor egy idő után elfogadják a te általad megszabott összeget. Persze nem irreálisan alacsony összegről összegről beszélek, és az 5000 forint, tényleg nevetségesen alacsony. Fizess 10-15 ezret, és békén hagynak. Csak ugye azt minden hónapban becsületesen kéne fizetni. Ezért ne vedd sértésnek ha nem tudlak sajnálni. Mondom úgy, hogy én is jártam így, és csakis magamat okolhattam érte.

2014. máj. 18. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!