Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Anyukák, van köztetek banki...

Anyukák, van köztetek banki alkalmazott, aki hitelekkel foglalkozik, vagy ért valamit jogi dolgokhoz?

Figyelt kérdés
Amikor anyám és apám elváltak,apám a nevemre íratta az ő tulajdonrészét. Közben elköltöztünk,amikor 11 éves lettem,egy nagyobb házba,anyámmal és az új férjével. Ők vettek fel hitelt,az én tulajdonrészem ugyanúgy maradt. Úgy alakult az életem,hogy elköltöztem otthonról 17 évesen,családi okok miatt,most nem szeretném fejtegetni,bántalmaztak és pont. Anyám 4 évig fel sem hívott,az utcán nem köszönt,stb. Augusztusban meghalt a férje,akkor hívott csak fel. Közben én 2012 júliusában beadtam egy kérelmet,hogy fizesse ki a tulajdonrészem,természetesen ügyvéden keresztül történt minden,ekkor voltam 5 hónapos várandós. Azóta nem sokat haladtunk előre,most is tárgyalás folyik,mert bekavart a férje halála. Ma felhívott anyám,hogy alá kéne írnom egy papírt,hogy ő fizethesse tovább a hitelt,mivel hogy én is tulajdonrészes vagyok. Az utolsó mondata az volt,hogy ne említsem senkinek és ez nekem nagyon gyanús. Nekem a hitelhez semmi közöm,én nem is lakok ott,nem vagyok haszonélvező. Szerintetek hazudik és csak valamilyen úton-módon csőbe akar húzni? Nem tudom,hogy mit higyjek,mert nem értek ezekhez a dolgokhoz,de nagyon sántít. Köszönöm a segítséget előre is.
2014. máj. 14. 19:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Olyan nincs, hogy ha ö vett fel hitelt, akkor másnak bármit is alá kellene írnia azért, hogy FIZETHESSE tovább. A fizetés az ö KÖTELESSÉGE, még akkor is,m ha idöközben a házat eladtátok volna.

Neked semmi közöd hozzá, ne írj alá semmit.

Ha nagyon erösködik, akkor mondd meg neki, hogy a papírral jöjjön el veled együtt ügyvédhez, vagy a közjegyzöhöz, hogy ott meg tudján nézni, hogy minden renben van-e. (Garantáltan nem fog)

2014. máj. 14. 19:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, valami nagy disznóság van körülöttetek az alábbi okok miatt.:

Ha az anyukád és az élettársa vett fel hitelt, akkor egy bank csak igen kivételes esetben, gyámhatósági engedéllyel járul hozzá, hogy egy olyan ingatlan legyen a fedezet a hitelre, ahol kiskorú tulajdonos is van. Amennyiben Te valóban tulajdonos vagy, olyan viszont biztosan nem létezik, hogy a Te részedet ne érintené a hitel, ugyanis a bank egyetemlegesen, a teljes házra jegyzi be a jelzálogot függetlenül attól, kinek mennyi

Kezdd azzal az ügyintézést, hogy szedd elő a papírokat, amikor apukád a nevedre íratta a házat.

Ezután menj be az illetékes Földhivatalba és kérj betekintést a házatok Tulajdoni lapjára (ezt bárki megteheti, ingyenes) Ott megtalálod, kik jelenleg a tulajdonosok, milyen arányban és az is rajta van, hogy milyen hitel, milyen egyéb teher van a házon.

Sajnos ha valóban vettek fel úgy a házra hitelt, hogy Te még kiskorú voltál, akkor igen kellemetlen a helyzet, mert a hitel így Téged is érint. Most, hogy már nagykorú vagy, Te is felelsz a hitelért a saját tulajdonrészeddel és ha a hitel nincs fizetve, elárverezhetik a Te részedet is.

A helyedben a papírokkal együtt felkeresnék egy ügyvédet is, hogy tájékoztasson, mi a helyzet most.

2014. máj. 14. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!