Még is meddig lesz "zárolás" alatt a pénzem a takarékszövetkezetnél?
Már jó pár kérdést feltettem az amazonnal kapcsolatos ügyemben. De most a bankról kérdeznék.
A problémám: Még április 8-dikán indítottam a bankkártyámmal egy vásárlást az amazonon, de 10-dike felé meggondoltam magamat és töröltem a rendelést az oldalon a szállítás előtt. Az amazonon a vásárláskor zárolásra teszi azt az összeget amennyibe a termék kerül, majd ha megkapom a csomagot akkor szokták ténylegesen levenni a pénzt. Ez ugye nem történt meg. Nekem az itteni tagok azt mondták, hogy 3-4 nap és újra használhatom a pénzemet, megvártam ezt az időt, és próbáltam ismét vásárolni a bankkártyámmal, egy másik külföldi oldalon, de a pénz még zárolás alatt volt. Majd felhívtam a takarékszövetkezetet ahol nem nagyon értik a dolgokat... annyit derítettek ki, hogy 30 napig levehetik a pénzt a számlámról ha akarják, de én eddig nem nyúlhatok hozzá...
Írtam az amazonnak, de ők azt mondták a banknak kell ezt a zárolást feloldania, nem nekik, de ők küldtek is egy faxot a takaréknak, de azt is mondták, hogy nem biztos hogy erre reagálnak...
A kérdésem az lenne, hogy egy ilyen zárolás meddig tart? Miért ilyen sokáig húzódik, és valóban a banknak kéne feloldani ezt a zárt?
28000ft-ról lenne szó, ami nekem elég nagy pénz, és már nagyon használnám.
Közben nagy keresésbe kezdtem és találtam is valamit, valóban 30 napot írnak, de azt nem, hogy azok ilyen napok, hogy csak munkanap lenne-e.
vagyis akkor április 8-tól számítva 30nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!