A '90-es években amikor 20% volt az alapkamat, tényleg 20%-os hasznuk volt az embereknek a lekötött betéteken?
Most az alapkamat 2 valamennyi, és lekötött betét évente 4% körül hoz.
Akkor 20% volt az alapkamat, gondolom még többet kaptak ha lekötötték a pénzt az emberek.
Ez tényleg így volt???
És miért érte meg? Akkor biztos sokan gazdagodtak meg abban az időben.
Már mirrt necs iylen?
Tényleg így volt.
Én konkrétan azért vittem valamire, mert minden forintomat betettem a bankba 20 %-os kamatra. 25 évesen kp-re tudtam venni lakást (piaci áron!), hitel nélkül. Ezt volt 1995. évben.
1995. évig pedig még SZJA is volt rajta, az is 20 % mértékű.
Semmi extra bérre ne gondolj, sima fizikai melós voltam, nem osztályvezető, vagy kisfőnök.
Kérdező:
2008-ban 10% fölött volt .
Többen gazdagodtak meg,mint 2014-ben?:)
Németországban ,mennyi is az euró alapkamat?:)
Soha nem a lekötött betéteken lehetett meggazdagodni, de ha úgy érzed,hogy ez a jövő kimész Ukrajnába most 10%fölötti kamatot kapsz dollárra, euróra. Hrivnyáról ne is beszéljünk.
Szóval most is van ilyen, attól,hogy Magyarországon élsz nem csak a forint létezik. Ha a banki lekötött betétben látod a nagy meggazdagodást, sok sikert hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!