Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mikor írják jóvá az utalásomat...

Mikor írják jóvá az utalásomat? A többi lent!

Figyelt kérdés

Elutaltam 1 kis összeget egy Erste bankos számlára. Én K&H-s vagyok. Az utalás után kaptam egy oldalt, amin ezt írták: Terhelési nap:2009.12.28

Ez azt jelenti, hogy 28.-án 100%, hogy rajta lesz a pénz az Erste-s számlán?

2009. dec. 24. 09:12
 1/4 A kérdező kommentje:
Valaki válaszoljon!
2009. dec. 24. 09:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem, ez azt jelenti, hogy aznap emelik le a te számládról.

Elméletileg ugyan rajta kellene lennie aznap a másik fél számláján, de gyakorlatilag lehet, hogy csak másnap lesz rajta, akkor írják jóvá neki. Extrém esetben viszont 3-4 nap is lehet, mire megjelenik a számláján (mindig meg tudja magyarázni a bank valamivel, hogy miért tartott annyi ideig az utalás)

2009. dec. 24. 10:33
 3/4 A kérdező kommentje:

Francba... Szilveszterre rendeltem 1-2 dolgot, ahhoz, hogy a futár kihozza 30.-án, ahhoz 29.-én 12:00 ig be kell érkeznie a pénznek.

Amúgy így utaltam:

Típus:Azonnali / határidős forint átutalás

Ez nem jelent valamiféle gyorsaságot?

2009. dec. 24. 10:42
 4/4 anonim ***** válasza:

Az azonnali átutalás azt jelenti, hogy te azonnal (illetve a következő banki napon) elindítod az átutalást. A határidős átutalásnál nem indítod azonnal, hanem most kitöltöd, és egy adott napra kéred az indítást (pl dec. 21-én kitöltötted és azt kéred, hogy csak január 5-én indítsák az átutalást)

Az üzletszabályzat szerint a jóváírás a terhelési napot követő napon érkezik meg a címzett bankszámlájára, ha 17 óra előtt lett elküldve a rendelés.

Tehát neked a terhelési napod 12.28. (mivel az az első banki munkanap), és 12.29-én meg kell érkeznie (hacsak nincs valami gebasz valamelyik bank rendszerében)

Különben a giroban a délelőtt 10-ig utaltakat még aznap jóvá lehetne írni a más banknál vezetett bankszámlán (a te utalásodnál is lehetne ez)

Itt a KH üzletszabályzata: [link] 35.oldalon van az átutalások teljesítésének ideje.

2009. dec. 24. 12:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!