Fel kell vennem diakhitel 1-et de egy pont nem tiszta?
Csak erre a félévre kellene a hitel, de a folyósítás automatikus, tehát fel kell mondanom ahhoz, hogy ne kapjak következő félévben is. Viszont a felmondás a GYIK-ban leírtak szerint egy összegben való törlesztéssel jár. Ez minden esetben ezzel a következménnyel jár, vagy csak akkor ha valaki azért mondja fel mert nem fejezi be a sulit?
írtam a diákhitel központnak is e-mailt, de válaszukra maximum holnap számíthatok, viszont a hitelkérelem leadási ideje szűkös, ezért hátha szerencsém lesz és valaki ki tud segíteni releváns információkkal.
Tudtommal a folyósítás nem automatikus, hanem neked kell félévente kérned. Legalábbis pár éve így volt.
Mi a kérdés amúgy?
Nem gondolom. De a kérdésből ítélve nem igazán látod át.
A felmondás nem ugyanaz mint az hogy nem kéred tovább a folyósítást.
Igen, igazad van.
Most utána olvastam jobban, a megoldás az, hogy a folyósítást szüneteltetem, így megoldható, hogy csakegy szemeszteri hitelösszeget vegyek igénybe.
Egy szemeszterre maximum 250 ezer forint igényelhető. Havi részletekben vagy szemeszterenként egy összegben is felvehető a hitel.
Bárki szabadon felgyorsíthatja a hitel-visszafizetést azzal, hogy díjmentesen előtörleszt, akár a tanulmányi évek alatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!