Hogy működik pontosan egy hitelkártya (a fizetés része érdekel)?
Konkrétabban az internetes fizetésre vagyok kíváncsi. Pl. tegyük fel, hogy veszek egy könyvet Amazonon, PC játékot Steamen stb. 30€-ért. Sosem volt hitelkártyám, de ekkor gondolom az a kártyán jóváíródik, én meg kapok egy SMS-t. És ezt mikor és hogyan fizetem ki? Hónap végén egyszerre, vagy elviszem egy bankba, odaadom, kifizetem az összeget és nullázzák? Azt gondolom, hogyha elhanyagolom hónapokig, akkor ráterhelik kocsimra/házamra (30€-t nem, de nagyobb tételeknél igen).
Ez a másik: eurós vagy dolláros fizetéseknél hogy van? Átváltják forintba a jelenlegi árfolyam szerint (uzsoraárfolyamon, magyarul), és azt fizetem?
És még annyi, hogy mi a PayPal? Mert én eddig úgy tudtam, hogy hitelkártya, de most a weboldalt látva, nem is értem pontosan, hogy mi, de nem hitelkártya azt látom.
Köszönöm előre is mindenkinek aki válaszol!
A hitelkártyádnak van egy havi limitje. Annak van rendes kártyaszáma, hátoldalon biztonsági kód, név, lejárati idő.
Ezeket kell megadni vásárláskor. Megadod és a háttérben rögtön megterhelik a bankodban a hitelkártyádat. Amit meg majd kifizetsz mikor jóváírás/fizetés akármi érkezik a bankszámládra.
A paypal hasonló, csak egy online bankszámla. Ez annyiból jó, hogy nem kell megadd idegen oldalakon a kártyaszámod, hanem feltöltöd a paypal számládat és arról fizetsz.
Amazonon nyugodtan fizethetsz a hitelkártyáddal, nem fogják ellopni. DE megbízhatatlan oldalon vagy ami nem nagy cégé használd inkább a paypalt, ha lesz olyanod.
"uzsora-kártya", "PayPal korrektebb"
Hogy te milyen gcibuta vagy! Tipikus magyar proli, aki alap banki dolgokban 0.
"nekem amazonon azt mondták, hogy muszáj hitelkártyatulajnak lennem. "
Durvan felreertesz dolgokat. Sima debit kartyaval is lehet ott vasarolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!