Meghatalmazással intézhet helyettem ügyeket édesanyám a bankban? (OTP) És ha igen, mit írjak a meghatalmazásra?
Nem érek rá bemenni a bankba, mert nincs egy szabad napom sem, ezért édesanyámat szeretném elküldeni, hogy intézze el helyettem a következőket:
- sms értesítést szeretnék kérni, ha jön pénz a számlámra
- és azt elintézni, hogy interneten keresztül is tudjak utalni pénzt.
Ezeket egy meghatalmazással elintézheti helyettem? Ha igen, mit írjak a meghatalmazásra, milyen ügyben? Nem tudom hogy fogalmazzam meg..Alulírott Xy meghatalmazom Yx-et, hogy helyettem a .............. eljárjon??? Mit írjak ide, milyen ügyben?
Köszönöm.
..helyettem teljeskörűen eljárjon.
De mindkettőtök személyes adatait is írd rá és legyen rajta két tanú is.
Bank nem fogad el két tanús meghatalmazást, csak közjegyző által hitelesítettet, az meg nem éri meg a Te esetedben, mert drága és oda is el kellene menned.
Egyszer mindenképpen el kell menned a bankba, viszont akkor kérheted, hogy minden ilyen jellegű módosítást interneten, vagy telefonon intézhess.
Ha valakit esetleg érdekel a válasz (ha rátalálnak a kérdésemre:)
Megkérdeztem a bankban, és csak a bankban kapott meghatalmazást fogadják el, amit úgy lehet megcsinálni, hogy mindkét fél bemegy, aláírnak egy állandó meghatalmazást, és utána bármikor elintézheti a meghatalmazott is az ügyeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!