Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan kell babakötvényt intézni?

Hogyan kell babakötvényt intézni?

Figyelt kérdés

Hol kell intézni?

Milyen papírok kellenek?

2013 januárban született babára lehet?

Az életkezdési támogatást hogyan lehet rátenni? az automatikus? én nem is tudom, hogy az hol van most jelenleg, kell erről papír?

A babának milyen adatai kellenek?

Egyik szülő intézheti? Kell beleegyezés a msik részéről?

2014. jan. 25. 00:58
 1/4 anonim ***** válasza:

Magyar Államkincstár az illetékes.

A baba születésekor automatikusan "nyitódik" egy ilyen számla, amelyre az induló "tőkét" ráteszik. Ennek kamata minden évben jóváíródik rá. Tehát nyitni már nem kell, maximum Te tudsz rá helyezni még pénzt, hogy gyarapodjon. Ezt kell ügyintézni az Államkincstárnál, ha ilyen terveid vannak.

Mi kell? Hát mi kellhet? A személyid, lakcímkártyád, adóazonosító jeled, gondolom a baba születési anyakönyvi kivonata - és ha tudod - akkor az Ő adóazonosító jele is. De mivel az Államkincstár értesít a baba "adószámáról" is, ezért gondolom, annak már birtokában vannak. Azért vidd inkább magaddal.

[link]

2014. jan. 25. 05:19
 2/4 A kérdező kommentje:
nekem nincs adókártyám, azt akkor meg kell csináltatnom előbb? az is pénz?
2014. jan. 25. 12:00
 3/4 anonim ***** válasza:

Nincs adókártyád? Az meg hogy' lehet?

Milyen juttatást kapsz a baba után, ha nincs "adókártyád"?

Az első kártya ingyenes, a többiért fizetni kell, pár ezer forintot.

Nem biztos, hogy kell a kártya, ha hivatalos okmánnyal tudod igazolni az adóazonosító jeled. De inkább legyen, mint sem...:)

2014. jan. 26. 06:55
 4/4 A kérdező kommentje:
én mindig fejből tudtam, de kártyám soha nem volt, legalábbis nem tudok róla
2014. jan. 26. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!