Költözni szeretnénk a közeljövőben, de fogalmunk sincs, hogy hogyan és mennyi összeget igényelhetünk lakáshitel céljából?
Hát ahogy írtátad. Nézd meg mi aza pénz amit biztosan megkaptok a lakásért. Aztán mennyi van nektek. ès kezd el akár a neten is keresgélni ingatlanos oldalokon, hogy mi az elképzelés. Aztán nézd meg kb mennyi hitelre lenne szükségetek, rengeteg banknak van hitel kalkulátorja, amivel kitudod számolni a havi törlesztést. azt vegyétek figyelembe ha egyikötök munkanélküli lesz akkor is tudjátok-e tovább fizetni a törlesztést? Vagy mi történik ha pl az öcséd nem tudja fizetni még a ráesö rezsi részt sem akár évekig. Vagy mi van akkor ha a párod elhagy vagy te rakod ki és követeli az ö részét.
Nekem ez egy kicsit elég olyan közöslónak túros a háta dolog.
Hitel szempontjából nincs akadálya annak, hogy közösen, 4 tulajdonos vegyen egy házat, de szerintem eléggé kacifántos helyzetek alakulhatnak ki. Mi történik akkor, ha később öcséd is családot szeretne alapítani és esetleg elköltözne. Nem tudom anyukádnak mik a jövőbeni tervei, de ha esetleg ő is szeretne önálló életet élni, az ebben a felállásban elég nehézkes.
A jelenlegi hitelezési szabályok alapján kb úgy lehet kalkulálni (tulajdonosoktól függetlenül), hogy az adós és adóstársak együttes jövedelmétől függően a ház árának 50-70%-át lehet megkapni hitelbe. Tehát 10 millás önerővel egy 20 millás ház egész biztosan megvehető.
10 millió Ft-nak a törlesztő részlete 20 évre banktól, devizanemtől, hiteltípustól függően 70.000-100.000Ft/hó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!