Hogyan lehet "Visszahúzni" a pénzt Pay Pal-on?
Figyelt kérdés
Sziasztok, szóval az van, hogy küldtem egy embernek a paypal-re pénzt, és az lett volna a lényeg, hogy ő ezért cserébe ad nekem pénzt egy játékban. Na most a gyerek adott is, csak reportolt mint tolvalyt, hogy én kicsaltam belőle a pénzt, utána engem kitiltottak... Ő visszakapta a pénzét viszont az én pénzem nem jött vissza még ettől... Vissza lehet valahogy szerezni? Hallottam ilyen Chargeback-ről de ez nem tudom, hogy megy. Paypalhoz csatolt kártyám: OTP MasterCard ha ez számít valamit.2014. jan. 20. 19:16
1/2 anonim válasza:
A chargeback csak dombornyomott kártyás online fizetésnél működik és nem minden esetben.
A paypalnél is van egy védőháló a csalók ellen. Ez a paypal buyer protection. 45 napon belül nyithatsz egy "aktát" bármelyik pénzutalással kapcsolatban. Angolul el kell regélned hogy mi a problémád, ők megvizsgálják és ha kettőtöknek nem sikerül megállapodnotok akkor ők bíráskodnak.
Ha az illető paypal accountja üres és nincs csatolt bankkártya akkor nyilván nem tudják visszaszerezni tőle a pénzt, viszont kitilthatják a paypalról vagy limitálhatják a használati jogát. Ez persze nem segít rajtad.
Amit írsz az egy bevett csalási módszer egyébként.
2/2 A kérdező kommentje:
Hát akkor eléggé balfék vagyok ha ilyenbe beleszaladtam, egyébként lehet nem volt teljesen érthető az a rész, de ugye ő engem játékon belül jelentett, hogy én csaló meg tolvaj vagyok, és ő visszakapta ott a pénzt. Viszont én úgy fizettem neki, hogy a PayPalomhoz van csatlakoztatva egy bankkártya OTP Junior és Master Card a típusa, akkor gondolom ez már nem jó, chargebackhez?
2014. jan. 22. 13:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!