Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Végrehajtó részletfizetést...

Végrehajtó részletfizetést adott. Ilyenkor vihet valamit?

Figyelt kérdés
Telefonszámlás tartozásom miatt végrehajtóig fajult a dolog.130ezres nagyságú a tartozás. Foglalási jegyzőkönyvet kaptam, amiben az áll hogy voltak kinnt, de nem tartózkodott itthon senkisem! Ezekután felhivtam a végrehajtó irodát, és kaptam részletfizetést. A kérdésem az lenne hogy ilyenkor mire számitsak? Kijönnek-e még hozzám? Ha igen akkor milesz? Igyis visznek valamit? A nevemen nincsen semmi, szülőkkel élek!
2009. dec. 2. 02:53
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha a megállapodás szerint fizeted a résztörlesztést,akko nem mennek ki.Ha viszont nem fizetsz,akkor kimennek foglalni,és a szüleidnek kell bizonyítani,hogy melyek azok az ingóságok,amik az övék.

Ez elég nehéz,tehát elvihetik a számítógépet stb.Inkább tarts magad a megállapodáshoz.

2009. dec. 2. 06:50
 2/2 anonim ***** válasza:

Első körben a végrehajtás jogosságát kell megvizsgálni. A távközlési szerződésekből eredő igények egy év alatt évülnek el.

Ha a végrehajtás jogos, akkor a végrehajtóval kötött megállapodáshoz MINDKÉT FÉL köteles magát tartani. Tehát a végrehajtó is. Ha ő részletfizetést adott a tartozásra vonatkozóan, akkor az a tartozás határidejének átütemezését jelenti. Vagyis a részletfizetési megállapodás aláírásával a fizetési kötelezettség minősége megváltozik, hiszen már NEM LEJÁRT, hanem HATÁRIDŐS tartozásod lesz. Vagyis ha a megállapodás szerint teljesítesz, akkor érdekmúlt egyéb végrehajtási cselekmény eszközölése, mivel a végrehajtás alá vont követelés a részletfizetési megállapodás alapján fog térülni.

Az megjegyzendő, hogy a részletfizetési megállapodás tartozáselismerésnek minősül, ráadásul a távközlési kötelmet polgárjogi kötelemmé minősíti, így a kommentem elején közölt elévülési lehetőség nagy mértékben módosul a MÁR ALÁÍRT részletfizetési megállapodást követően.

2009. dec. 2. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!