Fundamenta kérdés: Ez lehetséges lenne így megvalósíttanom?
van egy 6 évre kötött fundamentám,ha elérem a 2 év megtakaríttást, szeretnék mellé kötni még 3 darab 4 éves futamidejüt, a lényeg hogy egyszerre járjanak le,a 6 éves megtakarításommal.
A szüleim és a testvérem nevében kötném,a kérdésem ha lejárt a megtakaríttás hogyan építkezhetek, vehetem ígénybe a rájuk kötött fundamentámat? előre is köszönöm
mi pont múlt héten érdeklődtünk, bár én az otp-nél vagyok.
az én nevemen van 3 db 4 éves kötés, és a kedvezményezettnél egy közeli rokont kell megjelölni. én anyukámat és az élettársamat jelöltem meg. így közösen fel tudjuk használni a pénzösszeget a lejáratkor
Már megszűnt az a megkötés, hogy a kedvezményezettnek (aki a támogatást kapja) tulajdonviszonyt kell szerezni az ingatlanban.
Az első válaszolónak üzenem: az élettársra kötött lakás számlát csak akkor tudod felhasználni, ha az ingatlanra ő is be van jelentve tulajdonosként. Ugyanis az első mondatomban említett jogszabály kizárja az élettársi viszonyt (kivéve az azonos neműek) csak az egyenes ági rokonság és a házasság igazolható felhasználáskor. Persze ha a nem egyenesági szerződő, pl. szomszéd néni, bármilyen tulajdonrésszel rendelkezik az ingatlanomban, akkor nincs ilyen gond.
Kedves kérdező! Elvileg minden további nélkül működhet, amit elgondoltál. Arra figyelj, hogy ha minden szerződésen te vagy a szerződő, a kedvezményezettek eltérőek legyenek, nehogy álltám ütközés legyen! Én azt csinálnám, hogy a szerződéseket egy-egy hónap csúszással kötném meg, értelemszerűen így is járnának le. Bár ennek nem feltétlenül van jelentősége. Bocs, hangosan gondolkodtam. :)
Amit nem említettél, hogy csak a megtakarítást, vagy a lakáskölcsönt is igénybe akarod venni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!