Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Személyi kölcsön havi törleszt...

Személyi kölcsön havi törlesztőrészletei mennyivel emelkednek kb?

Figyelt kérdés
Ha 3-4 évre vennék fel kb. 700 ezer forint személyi kölcsönt (nem akarok jelzáloghitelt, ezért választanám ezt), akkor a havi törlesztőrészleteknél mennyi növekedés várható? Pár ezer forint vagy több? A kalkulátor 20-25 ezer forintot ír ki, de ugye ez nem fix kamatozású, így emelkedhet a részlet. Akinek van/volt személyi kölcsöne, mik a tapasztalatai?

2014. jan. 3. 10:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Én még valamikor 2000-ben vettem fel egymilliót, de sose változott az havi 60 ezer ft, vagy mennyi volt.

Mondjuk én befektettem azt a pénzt. Vagyis nem tvt-meg ilyeneket vettem belőle. Így 3 év alatt kitermelte magát a kölcsön. Utána pedig haszon lett belőle.

2014. jan. 3. 10:36
 2/3 anonim ***** válasza:

A kölcsönök kamatai főleg a jegybanki alapkamathoz képest változnak.

Pl. amikor 10% volt a jegybanki alapkamat, akkor a személyi kölcsönök kamata kb. 28-35% volt átlagban.

Most 3%-os alapkamatnál 20-25% körül vannak.

Ha megint bedőlne a forint, válság lenne, stb, mint volt 2011-12 fordulóján, vagy 2008-2009-ben, akkor megint visszamehet akár 10% fölé is az alapkamat. Ez a hitelkamatban is durván 10% növekedést okozna.

700 ezer forint 4 évre, 20%-on:

1 millió 260 ezret fizetnél vissza 4 év alatt, a törlesztő havi 26 250 forint.

700 ezer forint 4 évre, 30%-on:

1 millió 540 ezret fizetnél vissza 4 év alatt, a törlesztő havi 32 083 forint.

Magyarul ha Magyarország ku.rva nagy sza.rba kerül és a jegybanknak a mostani 3%-ról 10%-ra kell emelnie az alapkamatot a forint árfolyamának védelmében, akkor a te törlesztőrészleted maximum havi 6 ezer forinttal nő. Ja, és minél kevesebb van hátra az időből, annál kevesebbel nő. Tehát ha már csak 2 év van hátra a 4-ből, akkor nem is 6 ezerrel nő, hanem még kevesebbel.

2014. jan. 5. 18:31
 3/3 A kérdező kommentje:
Szuper! Nagyon szépen köszönöm a részletes választ! Akkor most már az a kérdés, hogy kapok-e, de ezt majd a bank eldönti.
2014. jan. 6. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!