Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit tud velem tenni a Diákhite...

Mit tud velem tenni a Diákhitel központ ha nem fizetem vissza a hitelt?

Figyelt kérdés
ha megszerzem a diplomát és nem dolgozok sehol nem fogom fizetni a diákhitelt akkor mit tudnak velem csinálni?

2014. jan. 2. 22:52
1 2
 11/14 anonim válasza:
54%
A BAR lista már senkit nem érdekel. A kérdező nem azért nem kap hitelt, mert BAR-listás lesz, hanem mert nem lesz rá a bank szerint elegendő fedezete! A nyugdíjjal sem kell foglalkozni, mire a kérdező eléri a nyugdíjkorhatárt már úgysem lesz nyugdíj. Az ismerőseim közül soknak van 50.000 forint körüli nyugdíja azért amúgy sem dolgoznák évtizedekig. Dehogy a kérdésre válaszoljak: a tartozást átadják a NAV-nak, aki megpróbálja behajtani, de ha nincs a nevén bankszámla, autó, ingatlan stb. akkor nincs semmi. Ha külföldre megy munkát vállalni, akkor nem találják meg. Nem kérdezik körbe a világot, hogy tessék mondani XY nem dolgozik véletlenül maguknál ??? :)
2014. jan. 4. 13:07
 12/14 anonim válasza:
54%

Nekem unokatesóm ergó felvette az egész diákhitel 1-et, a 3 év alatt másfél millio-két millió körüli tartozása volt, nem tudom pontosan, 4 éve diplomázott, úgyhogy azóta kamazotik rendesen. de kiment külföldre dolgozni. bevan jelentve ott, de egy forintot sem fizetett vissza és eddig senki nem találta meg... szerintem rengetegen csinálják ezt, nem kell ezen meglepődni. a diákhitelek nagy része sose lesz kifizetve.

az előfordulhat, hogy később megváltoznak a szabályok és bevezetnek olyat, hogy az EU-n belül megkeresnek de jelenleg ilyen esetről sztem senki nem hallott még, úgyhogy biztonságos azt feltételezni, hogy a jelenlegi körülmények között semmit nem fognak veled csinálni ha kimész külföldre és nem fizeted vissza.

2014. jan. 15. 21:20
 13/14 anonim ***** válasza:
Ergó? Úgy érted "anno"? Amúgy remélem beléd nem jutott az unokatestvéred tolvaj véréből. Nekem ugyanis személy szerint nem esik jól, hogy amíg az én gyerekeimnek drága a közétkeztetés, addig a te unokatestvéred a mi pénzünkön megszerzett tudásával külföldön kiskirálykodik...
2014. jan. 15. 21:58
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

ja, hat aki elhiszi hogy az elkovetkezo hatvan evben amennyit meg velhetoen elni fog, nem talalnak ki semmit hogy EUn belul legalabbis be lehessen hajtani a kovetelesesket, az ne fizesse vissza.

De amint megoldjak, marpedig elobbutobb megoldjak, mar nem felmilliot kell majd visszafizetned, hanem milliokat, mert irdatlanul megnovekszik.

2014. jan. 17. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!