Az egyik bank internetes felületén van egy postai csekk befizetési opció. Ugyan úgy néz ki a felület, mint a sárga csekk, csak ki kell tölteni. 11 hónapon át ezen a felületen fizettük a banifos csekkeket. Egyszer felhívtam őket, hogy mondják meg, hogy mennyi a fennmaradó tartozásunk és akkor még mellé tette, hogy még 22000 Ft tartozás pluszban, mert utaltuk a pénzt (11x2000 Ft). Ezt a netes csekkes befizetést utalásnak veszik....... Elkezdtünk gondolkodni és rájöttünk, hogy a sárga csekkre ráírt összegben benne van a 750 Ft-os postai befizetés költsége, tehát megírtuk nekik, hogy a 11x750 Ft-ot már kifizettük, merthát azt az összeget fizettük be, amibe bele volt kalkulálva. Mire elküldték a jóváírások, terhelések táblázatát, amin azt közlik, hogy amikor neten fizettük be, akkor a 750 Ft-tal csökkentett összeget írták jóvá hiába fizettük be postaköltséggel együtt, ők azt nem írták jóvá, tehát fizessük be a 22000 Ft-ot. Hová lett a 11x750 FT?????????????????
"Ezt a netes csekkes befizetést utalásnak veszik...... "
Igen. A netes csekkes befizetés az gyakorlatilag is utalás. Sőt, ha postán adod fel, akkor is tulajdonképpen utalás, csak akkor a posta végzi az utalást. Az sem véletlen, hogy a sárga csekken az szerepel, hogy az egy "Készpénzátutalási bizonylat".
Az viszont eléggé lehúzás, hogy ha utalod az összeget, akkor többe kerül. Értelmes helyen pont az az olcsóbb. Az meg tényleg a szemétség netovábbja, hogy ami "pluszt" fizettetek, azt nem írják jóvá, de vissza sem adják.
2013. dec. 31. 00:09
2/5 anonim válasza:
"Az viszont eléggé lehúzás, hogy ha utalod az összeget, akkor többe kerül. "
Nem tiszta a történet. Mert semmivel nem kerül többe, kivéve az utalási díjjal, amit nyilván te fizetsz, de ha valaki olyan csomagban van, hogy ingyen utal, akkor azt se fizeti.
Szóval ez a történet valahol nem kerek. Ha a sárga csekken 100Ft volt és te 100Ft-ot utaltál akkor nem kérhetnek számon rajtad semmit.
Ha jól sejtem te kevesebbet utaltál, mint amennyit kellett volna. Nyilván kérik a hiányt...
2013. dec. 31. 03:14
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Lényegében én azt hittem, hogy a netes csekk befizetése egyenrangú, ha a postán fizetem be a csekket, de nem. Nem is ez a problémám. A következő a problémám (példával): ha szerződésben csekken kérjük a részleteket, annak 750 Ft a díja, ha az utalást választottuk volna, annak 2000 Ft lett volna a díja. Tegyük fel, hogy a törlesztőnk 20.000 Ft, mivel a csekkes befizetési módot választottuk, ezért 20.750 Ft-ot fizetünk minden hónapban. Mikor a netes csekken fizettük be, akkor is 20.750 Ft-ot fizettünk be, de ők csak 20.000 Ft-ot írtak jóvá, mert neten keresztül fizettük be. De akkor hová lett a 750 Ft? Én értem, hogy ez náluk utalásnak számít és annak nagyobb díja van, de miért tűnt el a 11x750 Ft, mikor mi azt is befizettük?? Ez a problémám.
2013. dec. 31. 15:00
4/5 anonim válasza:
Akkor nem a 750ft-ok tüntek el, hanem a 750ft és a 2000ft közötti különbözetet kéri a bank. Hisz te magad írtad, hogy ha utalással akartátok volna fizetni, akkor 2000ft-ot kellett volna pluszban fizetni. Márpedig te utaltad így, hogy netes csekken fizetted, de csak a csekkes befizetés díját küldted el. Tehát havi 1250ft-al kevesebbet. A 2000ft és a 750ft közötti különbözettel.
2014. jan. 3. 09:04
5/5 anonim válasza:
Igaz ez nagyon régi poszt, röpke másfél éves. Azt tudni kell, hogy kérni kellett a csoportos beszedést és az díjmentes volt. :) A 2000 Ft-ot akkor számolták fel, ha valaki a csekkes befizetésen volt és mégis utalta. :) Mi is kidobtunk két év alatt 750 Ft-ot, majd irodában fizettük be, utána kértük a csoportos beszedést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!