Mit fog csinálni velem a provident, már 1 éve nemfizetem a hitelt?
Végrehajtanak. Ha a bíroság meghozza a határozatot akkor kijön a végrehajtó, lefoglalja amid van.
Inkasszálják a számlád. A segélyhez nem tudom, hogy hozzá tudnak-e nyúlni, azt hiszem csak 50 %-át vihetik el.
Háááát bizony az előttem szóló jó nagy bakot lőtt most.
Ugyanis a végrehajtás miért szünetelne, vagy miért függesztődne fel akkor, ha az adós részbefizetést teljesít? Ez úgy hülyeség ahogy van.
Ha a hitelszerződést felmondják, akkor a szerződés szerint a fizetési határidő "azonnal"-ra módosul. Azaz a teljes összeg azonnal esedékes lesz. Ekkor ha nem fizeted meg a teljes összeget (csak két-háromezer forintot), akkor a teljes összeg - kétháromezer forint lesz az AZONNAL végrehajtható összeg.
Az csak a hiteleződ és a végrehajtó "jóindulatán" múlik, hogy ő pl. a hatmilliós tartozásért cserébe elfogad- e havi kétháromezer forintot... Márpedig nem fog (egy ötvenezres tartozásra ESETLEG.)
Arról nem is beszélve, hogy évi 13%-os (mert ennyi a jegybanki alapkamat kétszerese)késedelmi kamat esetén havi 3e Ft-os törlesztést biztosítva 280e Ft-os tőkekövetelést meghaladó tartozás esetén bizony a tartozásod értéke NŐNI fog (azaz a kamatot sem fedezi a befizetett összeg), ekkor pedig miért szünetelne a végrehajtás, ha egyre többel tartozol?
Tehát hülyeséget beszélt az előttem szóló, és ezt első kézből, mint végrehajtásban dolgozó mondom.
Bizony még az utolsó forint tartozás IS végrehajtható. Azzal fog a végrehajtási eljárás kezdődni (ha fizetsz részletet, ha nem), hogy az ingatlant végrehajtási joggal terhelik, a gépjármű/cégrész/értékpapír foglalását elindítják, és a jövedelemletiltás eszközéhez nyúlnak. Ezután jön az ingóvégrehajtás, ha a fentiek közül semmi nem teljesült.
Pl. ha van 100e Ft-os jövedelmed, és kb. 1 milliós tartozásod, akkor MÁR ESÉLYES, hogy nem lesz egyéb végrehajtási cselekmény, mert a jövedelmed 33%-ának tiltása esetén kb. 4 év alatt térül a követelés. Ez még "reális végrehajtási idő", igaz nem engedi minden jogosult. (Akkor nincs mitől félned, ha a követelés egy év alatt realizálható. Akkor tuti nem lesz egyéb végrehajtási cselekmény.)
Tehát ne ülj a babérjaidon, a fizetési hajlandóságod a HITELSZERZŐDÉSED NEMTELJESÍTÉS MIATTI FELMONDÁSAKOR megszűnt. Utána már eső után köpönyeg. Legalábbis a végrehajtási eljárásban. [Az addig vezető úton még lehet, hogy meghatja a párezer forintos térülés az adósságkezelő céget, de a végrehajtó elmorzsolja a könnyeit, és megy árverezni az ingatlant.]
A másik banális ökörség az előttem szóló hozzászólásában, hogy a gyermekei öröklik a tartozást. Ugyanis a tartozás NEM örökölhető. Sőt, a jog ismeri az örökségről történő LEMONDÁS esetét is... Tehát még ha rá is akarnák szegény mamlasz gyerekekre tukmálni a szülők adósságát, akkor is teljesen jogosan mondhatják, hogy ők olyan rendesek, legyen az államé...
Azonban a "tartozásöröklésről" szóló urban legendek oka a terhelt ingatlanok öröklése. De itt nem tartozást örököl a páciens - emellett itt is jogosult lemondani az örökségéről.
Ha van egy 15 milliós ingatlan, rajta 6 milliós jelzáloghitel, akkor az örökös öröksége 9 milliós ingatlanérték. És eldöntheti az örökös, hogy bevállalja-e, hogy ÁTVÁLLALJA ÖNKÉNT a hatmilliós tartozást cserébe a 15 milliós ingatlanért, avagy nem. Ha nem, akkor viszi az állam a "maradékot", miután az ingatlan értékesítése megtörtént, és a bank térült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!