Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hollandiából Eurót Magyarorszá...

Hollandiából Eurót Magyarországra küldeni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eladnám a telefonomat, és Hollandiába vennék meg. Addig nincs is baj, hogy én itthon feladom , de a számlámra nem lehet eurót utalni.

A vevő hogyan tudná nekem elküldeni az árát minél olcsóbban?

2013. dec. 24. 19:50
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, apum külföldön dolgozik és OTPs számlámra szokot utalni csak kell a swift kod meg a iban szszám.
2013. dec. 24. 21:56
 12/25 anonim ***** válasza:
Még csak annyit hogy ő eurot utal és nekem forint számlaszámom volt ( már euros is van ) és a bank váltotta forintra (igy 1000euro 288000 ft és ez sok minusz)
2013. dec. 24. 21:59
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért pontoztátok le az elsőt, simán lehet külföldön magyarországi bankszámlára utalni. Cégnél dolgozom, a partnereink között több külföldi is van, rendszeresen utalnak át pénzt. IBAN, SWIFT, név és cím kell hozzá. Ott euróban utalják, az itteni számlán pedig forintban, az aznapi deviza árfolyamon átszámítva jelenik meg.
2013. dec. 25. 00:29
 14/25 anonim ***** válasza:
93%

Az első jól mondta.

Nekem is utaltak már külföldről. Euróban indították az utalást. A számlámra már forintban érkezett meg.

2013. dec. 25. 00:32
 15/25 anonim ***** válasza:
80%
Amúgy meg valószínű, hogy a "tag" egyszerűen nem akar a bankszámládra utalni, mert nem ismer, és nem bízik meg benned annyira, hogy előre utalgasson neked pénzt. Az ilyen magánemberek közötti adásvételhez általában Paypal-t használnak, az biztonságos, így sokan ragaszkodnak hozzá.
2013. dec. 25. 00:32
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Bankban dolgozom, egy sima bankok közti nemzetközi átutalással meg lehet ezt oldani, ahogy anno az első is írta. Ehhez kell a már említett IBAN és SWIFT. Nem kell Western Union és hasonlókkal vacakolni.
2013. dec. 25. 10:02
 17/25 anonim ***** válasza:
45%
Kedves kérdező. Szerezd meg a számlád IBAN és SWIFT számát. Küld el az utalónak és már jön is a pénz.Az eurót meg eldöntheted, hogy abban veszed ki, vagy átváltatod forintra.
2013. dec. 25. 10:06
 18/25 anonim ***** válasza:
94%

"Az eurót meg eldöntheted, hogy abban veszed ki, vagy átváltatod forintra."

Nem döntheti el, olyan devizanemben fogják jóváírni, amilyen a számla devizaneme.

Amúgy nem tudom kik lehetnek ezek a retardáltak, akik szerint nincs nemzetközi átutalás. Ezek az emberek mit gondolnak, hogyan működik a külkereskedelem? Minden cég táskás embereket küldözget a pénzzel szerte a világban? Idióták.

2013. dec. 25. 10:57
 19/25 anonim ***** válasza:
0%

ma 10:57

Senki nem írta, hogy nincs nemzetközi átutalás. Viszont van némi akadálya, ha valakinek egy sima, itthoni csekkszámla száma van meg az utalónak. Többen is megírták, hogyan lehet az ilyen számlákat más országból utalt összeg fogadására alkalmassá tenni.

Innentől kérdéses, ki az idióta.

2013. dec. 25. 11:12
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: nincs semmi akadálya annak, hogy itteni számlára utaljanak. Csak annyi, ha valakinek Ft számlája van, nem valutában, hanem Ft-ban kapja meg. De ha van devizaszámlája és annak az adatait adja meg, akkor valutában is felveheti.
2013. dec. 25. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!