Hibajavítóval lefesthetem bankkártyámon a CVC kódot?
Ma PayPass-al akartam fizetni, az eladó kivette a kezemből a kártyát és fejjel lefelé tartott a kártyát a leolvasónak, amit azért nem szeretek, mert látszik a CVC kódom.
Ha megjegyzem a kódot, a CVC kódot lefedhetem?
Köszönöm, akkor marad a matrica.
De nem értem, miért kel rányomtatnia kódot.
ATM vizsgálja, hogy a CVC kód a helyén van-e, nem fogja elnyelni?
Kapard le, ha gondolod. ATM nem érzékeli.
Aki valami olyat írt, hogy érvénytelen lesz vagy mi, nem tudom, hogy honnan találta ki ezt.
A lekaparás valóban nem tünteti el teljesen.
Ami ellen jó a lekaparás:
Nem tudja senki lefényképezni, meglátni a kódodat. Voltak olyan trükkös esetek régen, hogy valaki fényképeket, videófelvételeket készített olyan gépekkel, amiket vagy ATM-ek mellé, vagy boltokban a pénztárgép mellé tett. Ez nem is csinált mást, csak leolvasta a bankkártyaszámot és a háromjegyű kódot. Így lehetett lopni. Ettől véd.
Ami ellen nem jó:
Ha ellopják a kártyádat, akkor az emberek okosabbik fele talán rá tud jönni, hogy a lekaparás ellenére a kód kicsit bele van "mélyítve" a kártyába, tehát valahogy azért olvashatóvá lehet tenni.
Erre megoldás lehet, ha "kiöntöd" valamilyen anyaggal a számok helyét. Például lefestővel, ahogy te is írtad. Csak nagyon finoman, nehogy a fél kártya lefestős legyen. Csak simán a három szám, úgyhogy ez nagyon precíziós művelet. Ha igényled, akkor csináld és sok sikert, de szerintem ez felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!