Ha így használnám az OTP American Express hitelkártyámat akkor nem lenne ráfizetéses? Bővebben lent.
Tanulj mások kárán:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__banki-ugye..
Ott is ott van a válaszok között ami itt is elhangzott: ha már mindenképp hitelcsapdába akarsz kerülni akkor ne a hitelkártyát válaszd mert azzal jársz a lehető legrosszabbul!
Személyi kölcsön, folyószámlahitel, bármi jobb, mint ez amit kinéztél magadnak.
Bár megjegyzem hogy egyiket se javasolnám (ha csak nincs valami iszonyú nyomós indok) mert csak még rosszabb lesz.
Én éppen ezért nem használnák soha semmilyen hitelkártyát.
Nagyon rafináltak a bankok.
Mindig úgy voltam vele,soha semmilyen hitelt nem fogok igényelni, bármi is történjen.Sajnos egyszer kerültem olyan helyzetbe, hogy sürgősen pénzre volt szükségem. Mivel senkitől nem tudtam kérni, így kénytelen voltam folyószámlahitelt igényelni.Tudtam, hogy mivel jár,mert a családban is volt és nagy nehezen sikerült visszafizetni és megszüntetni.Azóta azon vagyok hogy én is visszafizessem és meg tudjam szüntetni, de nem olyan könnyű.Ráfizetés,ráadásul ha valaki utalna vagy befizetne a számlámra pénzt, azt automatikusan levonja a bank,mert mindig mínuszban vagyok.Én is csak úgy tudok utalni,ha befizetem az utalni kívánt összegen és az utalási díjon kívül még x összeget ráfizetek a mínusz miatt. Ráadásul csak úgy lehet megszüntetni a folyószámlahitelt, ha ki van egyenlítve a hiteltartozás. Arról nem is beszélve, hogy minden tájékoztatóban csak a hitelkeret emeléséről írnak, arról már nem, hogy hogyan vagy milyen feltételekkel lehet azt csökkenteni.
És az is bosszantó, hogy az OTP küldött nekem postán American Express blue hitelkrtyát, amit én nem is igényeltem.A tájékoztatóban természetesen csak az előnyeit sorolták, hogy miért érdemes meg ezért és ezért jó stb...hogy mik a hátulütői, ezt már naná, hogy nem, hát persze, hogy hülyék lennének!!!!! Bementem a bankba megérdeklődni, hogy mit a teendő abban az esetben, ha nem tartok igényt a kártyára, vissza kell-e adni.Azt mondták, csak abban az esetben kell visszaadni, ha aktiváltatom és használom, majd ha már nem tartok rá igényt és természetesen az esetleges tartozások is rendezve vannak, és megszüntetem. Szóval a kártya ment a süllyesztőbe. Látni se akartam még a létezéséről se akarok tudni.
N
Nem elég nekem a folyószámlahitel, még egy hitelkártyát is a nyakamba akart varrni az OTP. Hát ezt bebukták,mert nem dőltem be nekik.
Ami még nagyon bosszantó, hogy pl. az egyik internetes számlacsomag tájékoztatón nincsen feltüntetve, hogy ha pl. nem lépsz be minden hónapban legalább kétszer, akkor a számlavezetési díj 1500 Ft ha belépsz havonta min, kétszer, akkor csak 500 Ft. Ezt miért nem tudják írni a tájékoztatóban.Azért nem mindegy.Persze, hogy ezt nem írják le. Szándékosan nem tájékoztatják megfelelően az ügyfeleket. Én nem tudom, hogy a PSZÁF mi az istent csinál, de tüzetesebben és szúrópróbaszerűen kellene ellenőrizni a bankokat, végül is ez a feladatuk vagy mi a szösz. Ügyfélként bemenniük, és ha valami szabálytalanságot találnak,megbüntetni, de nem ám csak pár millió forintos pénzbírságot kiszabni, ami meg se kottyan nekik, hanem amire a gatyájuk is rámegy, mert megérdemelnék.
#17: ésszel lehet használni hitelkártyát, a #3-ban leírtam hogyan. Persze amikor keveset kell beosztani, akkor nem tudod nyereségesre kihozni. 1% visszatérítés mellett évente kb fél milliót kell vásárolni vele, hogy meglegyen a kb 5000Ft-os éves kártyadíj, onnantól kezdve lesz tulajdonképpen nyereséges. Természetesen záráskor SOHA nem lehetsz mínuszban, ezért kell előre tervezni a bevételeket és a kiadásokat (amit aztán keresztbe húzhat egy betegség is).
"Ráadásul csak úgy lehet megszüntetni a folyószámlahitelt, ha ki van egyenlítve a hiteltartozás. Arról nem is beszélve, hogy minden tájékoztatóban csak a hitelkeret emeléséről írnak, arról már nem, hogy hogyan vagy milyen feltételekkel lehet azt csökkenteni. "
A megszüntetése természetes, hogy csak úgy lehet. A folyószámla hitelkeret csökkentésének igazából nincs értelme. Semmi sem kerül többe 50k hitelkeretnél vagy 500k-nál. A kamatokat csak arra az összegre fizeted, amivel valóban mínuszba mentél. A csökkentésnek amúgy nincs feltétele, bemész a bankba és azt mondod, hogy te csak kevesebbig szeretnéd, ha engedélyeznék a mínuszba kerülést. Nekem pl a kb 8-10 évvel ezelőtti nettóm a hitelkeretem. Akkor az átlag nettót adták meg keretnek, és azóta azért nőtt a fizetésem, a hitelkeret változatlan, szóval mégcsak a beérkező bérhez sincs köze.
Jó dolog a hitelkártya: a banknak és annak a néhány ügyfélnek aki jól tudja használni. Az emberek többsége viszont sajnos nem képes okosan használni.
Egyesek a nyári vakáció repülőjegyét megveszik a hitelkártya visszatérítésből mások meg a bankot gazdagítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!