Akinek van lakáselőtakarékossági szerződése, tud segíteni? Mi van abban az esetben, ha egyik hónapban nincs a számlán elég fedezet, és nem tudják levonni az adott összeget?
bocsi, véletlenül elment az előző komment félig készen.
Tehát Te magad is befizetheted a megtakarítási számládra, ha van pénzed. Ezt érdemes is megtenni, mert az LTP-knél számít a rendszeresség.
Másrészt, ha ez nem jön össze, akkor a következő hónapban próbálják majd levonni. Figyelj rá, ha nem sikerül levonni akkor sem, akkor pótold eseti átutalással.
Értem mire gondolsz. Én arra gondoltam, hogy ha egyáltalán nincs pénzem az adott hónapban, akkor mi van?
Ha mondjuk ezért csúszik egy befizetés a következő hónapra.
Ha jól emlékszem ilyen esetben számolnod kell azzal is, hogy nem kapod meg a 30%-os állami támogatást, aminek feltétele a rendszeresség!
De azért kérdezz utána a Fundánál, vagy az OTPnél...
Sok múlik azon, hogy szeretnéd-e megkapni a kedvezményes hitelt a megtakarítási idő végén? Ha igen, akkor azt javaslom, mindenképpen pótold a kieső hónapot, mert ha ezt nem teszed meg, az gyakorlatilag azt eredményezi, hogy egy hónappal folyamatosan csúszásban leszel, ami elrontja az "értékszámot", ami a rendszerességet méri, ami alapján odaítélik a kedvezménye hitelt.
Ha a hitelrészre nem lesz szükséged, akkor nincs olyan nagy gond ebből, de ebben az esetben is érdemes pótolni a hiányzó hónapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!