Ezek totál hülyék! Most akkor hova mennyi is az átutalás?
Köcsög otpnél vagyok.
Nem rég emelték 270 ft-ra (kb.) az átutalás.
Saját bankba kicsit olcsóbb volt, de az se volt nagyon olcsó.
Most utaltam és látom, hogy 400 Ft.
Csak az, hogy a szaros pénzem másnak adom.
Most akkor hova mennyi az utalás?
Görgess a 2. oldalig, ott az eseti átutalások díja.
A szolgáltatásokért fizetni kell (a mögötte levő rendszerek fenntartásáért, azzal dolgozó emberek béréért, a szolgáltatás, adók, stb. miatt). Ahol dolgozol, a munkáltatód is abból fizet bért, hogy a szolgáltatásért, áruért fizetnek. Ha levelet küldesz másnak, akkor fizetned kell a postán, stb.
Az utalási díjak emelése pedig nem a bank úri huncutsága.
Az állam bácsi bevezette a tranzakciós illetéket, majd megemelte, majd utólag még az ez év első négy hónapjában bankok által kifizetett tranzakciós adó több, mint kétszeresét kifizetteti a bankokkal utólagos adóként. (Ez lenne a pénzügyi rezsicsökkentés a kormány szerint.)
A bankoknak pedig nincs saját pénzük, bármennyire is ezt próbálja elhitetni a jelenlegi kormány.
A banknál mások pénze van, köztük a te pénzed, amiből például hitelt tud adni egyeseknek. A rendszerek fenntartásáért , dolgozók fizetését, és az állam bácsi által beszedett adókat is kell valamiből fizetni.
Itt szoktak jönni általában azok a felvetések, hogy akkor inkább készpénzben kell mindent intézni, és nem kellenek a bankok, takarékszövetkezetek.
De a készpénz nyomtatás, szállítás, biztonsági intézkedések, hamisítás elleni védekezés, pénzhamisítók által átvert emberek kára, stb. még drágább. em beszélve arról, hogy ha külföldre akar valaki pénzt eljuttatni, még mindig olcsóbb bankból utalni, mint utazva elvinni a pénzt, stb.
Nem értem. Akkor más bankban miért van ingyen az utalás?
Miért van az, hogy havi 6-700 Ft ért 1000 utalás ingyen lesz az adott hónapban?
Így meg egyetlen egy tetves utalás 400 Ft?
Magyaráz már ezt meg nekem!
Számításokat is kérek!
Az az érzésem, hogy más banknál kellene számlát nyitnod. (Mint szerintem az OTP ügyfelek nagyobb részének.)
100.000,- forint utalás 0,3%-a azaz 300 forint megy az államnak csak a tranzakciós illetékre. És még nem beszéltünk a többi adóról.
Nem a bankok drágák, az adó túl sok. Mindenképpen válts bankot, ahol olcsóbb az utalás.
Ahol pedig 6-700 forint havi díjért 1000 utalás ingyenes, ott ezeknek az ügyfeleknek az ingyenes utalásait más ügyfelek magasabb díjakal fizettetik meg. Semmi sincs ingyen, valaki, (esetleg más ügyfél) fizeti meg, vagy kisebb betéti kamatot fizetnek a számlára/betétekre amiből bejön a valós ára + az emberek fizetése +rendszerek fenntartása + adók állam bácsinak + rendszerfejlesztések + állam által minden hónapban megváltoztatott jogszabályokhoz igazodás miatti rendszerfejlesztések ára + még a tulajdonosoknak profit amennyiben lehetséges. (Mert ugye profit kell, mindenki szeretne többet visszakapni mint amit költ/befektet: a betétes, a pék, fodrász, kisbolttulajdonos, nemzeti dohánybolt tulajdonos, földtulajdonos, vízvezeték szerelő, stb. sőt, még a föld sem ad az idők végezetéig "ingyen"=trágyázás víz nélkül termést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!