Gyesen vagyok. Megcsúsztam a hiteltörlesztéssel, így úgy tűnik, hogy a bank felmondja a hitelszerződésemet. Mire számíthatok?
Figyelt kérdés
Ezerszer átkozom magam az egykori butaságomért, amiért kapcsolatba kerültem a Cetelem bankkal. Áruvásárlási hitellel kezdődött, és mivel pozitív adós voltam, hát felajánlották a hitelkártyát. Én meg elfogadtam. Én hülye barom!! Szépen ki is használtam, költöttem róla rendesen. Épp érzelmi válságban voltam, és a vásárlásban éltem ki magam. Többnyire hülyeségeket vettem. Mire észbe kaptam, hogy ez így nem lesz jó, el is ment 350 ezer róla, havi törlesztő részlet 17500 Ft. Nem sok ugyan a mai világban, de egy minimálbéresnek mégiscsak az. Már késő bánat, tudom, de ez van. Addig még csak - csak fizetgettem valahogy, amíg dolgoztam, de aztán terhes lettem. Lehet mondani, hogy minek tartottam meg a babát, de 35 éves lévén... Na, szóval két éves múlt a lányom. A gyed is brutál kevés volt, mindössze 48 ezer, de a gyes egyenesen vicc, kemény 25 ezer Forint! Egyszerűen képtelen vagyok fizetni a törlesztő részleteket, már többször kaptam fizetési halasztást, könnyítést a két év alatt. Úgy néz ki, hogy nincs tovább, és felmondják a hitelszerződést. De ez hogy lesz? Gyesből hogyan? Próbáltam volna visszamenni dolgozni, de a helyzetet tovább bonyolítja, hogy a cég telephelye időközben bezárt, így nem tudnak hová visszavenni. Máshová meg nem kellek, pedig kétségbe esve keresek valami megoldást. Ha letelik a gyes jövő szeptemberben, az anyacég kifizeti a bentragadt szabadságot, a felmondási időt és a vegkielégítést (1998 óta dolgoztam ott), ez több száz ezer forintot tenne ki. De hol van még jövő szeptember!! Ez a pénz most nagyon jól jönne, végre pontot tehetnénk a cetelemes kaland végére. A gyomrom merő görcs, sík ideg vagyok. Mire számíthatok? Van valakinek hasonló tapasztalata?2013. nov. 2. 13:23
1/2 anonim válasza:
Ezt a jövő szeptemberes dolgot meglehetne beszélni a bankkal.
2/2 anonim válasza:
Ha eladja a tartozásodat a bank, a végrehajtónak akkor az még plusz költség lenne a végrehajtási díj plusz ugye az állandó lakcímedről végrehajthatják a pénzt.
Valami megoldást nagyon keresned kell? Hol van az apa a történetbe, ő nem dolgozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!