A helyi takarékban egy bizonyos összeget lekötöttem fél évre, akkor ha mostt kellene pénz nem is vehetnék ki belőle?
Mindig minden szerződést fel lehet bontani. Így a pénzedhez is bármikor hozzájuthatsz.
Viszont a lekötésre megállapodott kamat felejtős, azt nem, vagy csak minimálisat fogsz kapni.
Takarékok rugalmasabbak szoktak lenni, és az előző havi kamatot még ki szokták fizetni, de ez változó. Lehet, hogy csak a kamat nélkül kapod vissza.
Illetve egy jó tanács. Szerintem érdemes kivenni a takarékból a pénzt és bankba tenni. Sajnos a takarékok bár pár tized százalékkal magasabb kamatot ígérnek, az utóbbi időben elég lutrisak. A Soltvadkerti Takarékról lehet hallottál is a híradóban:)
"Szerintem érdemes kivenni a takarékból a pénzt és bankba tenni. Sajnos a takarékok bár pár tized százalékkal magasabb kamatot ígérnek"
Tehát többet fizet, mint a bank, ők a jövő (a bankokat sarcolja a kormány, a takarékokat támogatja), de te áttetetnéd a pénzed.. marha rendes vagy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!